• Κοινωνία

    Υπόθεση εξαφάνισης Μαντλίν ΜακΚαν: Δολοφονήθηκε λίγες ώρες μετά την απαγωγή της

    • newroom

    Υπόθεση Μαντλίν Μακάν


    Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της πολύκροτης υπόθεσης της μικρής Μαντλίν ΜακΚαν. Το μικρό κορίτσι, εξαφανίστηκε σε ηλικία τριών ετών από το τουριστικό θέρετρο της Πορτογαλίας και αυτή την εβδομάδα θα γινόταν δέκα οχτώ.

    Ο Γερμανός εισαγγελέας που ερευνά την υπόθεση, έπειτα από νέα ηχητικά ντοκουμέντα, λέει ότι ο «υπ’ αριθμόν 1» ύποπτος Κριστιάν Μπρίνκερ τη σκότωσε λίγες ώρες αφού την απήγαγε και ότι δεν τη μετέφερε από την Πορτογαλία, στη Γερμανία.

    Όλα συνέβησαν το 2007 όταν η μικρή Μαντλίν εξαφανίστηκε από το θέρετρο Πράια Ντα Λουζ στην Πορτογαλία κι έκτοτε αγνοείται.

    Σήμερα, οι γερμανικές αρχές υποστηρίζουν ότι έχουν στην κατοχή τους νέα στοιχεία που ενοχοποιούν τον Κριστιάν Μπρίνκερ, για την εξαφάνιση της.

    Μεταξύ αυτών των στοιχείων, βρίσκονται τηλεφωνικές συνομιλίες που «καίνε» τον βασικό ύποπτο ως δράστη.

    «Για αρκετό καιρό οι γερμανικές αρχές ανέφεραν πως έλειπαν βασικά κομμάτια από το παζλ. Οι νέες πληροφορίες που έχουν στην κατοχή τους, είναι αυτά τα κομμάτια που έλειπαν» είπε χαρακτηριστικά  στην εφημερίδα «Mirror» o Γερμανός εισαγγελέας Κριστιάν Βόλτερς.

    Θεωρεί λοιπόν ότι με βάση τα νέα στοιχεία, ότι η Μαντλίν είναι νεκρή και μάλιστα ότι δολοφονήθηκε στην Πορτογαλία από τον 44χρονο Γερμανό, ο οποίος είναι ο υπ’ αριθμόν 1 ύποπτος στην υπόθεση. Επίσης διαφωνεί με τους ερευνητές που ισχυρίζονται ότι ο Μπρίνκερ μετέφερε την μικρή Μαντλίν από την Πορτογαλία στη Γερμανία, ενώ εμφανίστηκε αρκετά αισιόδοξος λέγοντας ότι πιστεύει πως η υπόθεση θα εξιχνιαστεί.

    Ο ίδιος είπε ότι: «Συνεχίζουμε να επιμένουμε ότι ο άνδρας που έχει αναγνωριστεί ως ο βασικός ύποπτος είναι αυτός που διέπραξε το έγκλημα και δεν ψάχνουμε κάποιον άλλο».

    Σύμφωνα με τους ερευνητές της υπόθεσης, μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, ευελπιστούν ότι θα απαγγείλουν κατηγορίες στον Μπρίνκερ, ο οποίος από το 1995 έως και το 2007, ζούσε στην περιοχή Αλγκάρβε στην Πορτογαλία. Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα, άλλαζε διαρκώς επαγγέλματα, ενώ ήταν γνωστός στις αρχές καθώς προέβαινε συχνά σε διαρρήξεις σπιτιών και τουριστικών καταλυμάτων.

    Το βράδυ που εξαφανίστηκε η μικρή Μαντλίν, φαίνεται να είχε λάβει μια κλήση από πορτογαλικό αριθμό τηλεφώνου, όπως αποκαλύπτουν οι Γερμανοί κατήγοροι.

    Ωστόσο ο Μπρίνκερ, βρίσκεται ήδη στη φυλακή για εμπορία ναρκωτικών, ενώ η ποινή του πρόκειται να ολοκληρωθεί σε λίγους μήνες. Επομένως είναι σημαντικό για τις αρχές να καταφέρουν να αποδείξουν την ενοχή του.

    Διαβάστε ακόμα:

    Γερμανία: Έρευνα σε χωράφι στο Ανόβερο για στοιχεία που ίσως σχετίζονται με την εξαφάνιση της Μαντλίν

    Υπόθεση Μάντλιν: Οι Γερμανοί ερευνητές έχουν «αποδείξεις» ότι το κοριτσάκι είναι νεκρό

    Αυτές είναι οι θεωρίες συνωμοσίας για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ