• Κοινωνία

    Υπόθεση Ανδρέα Βγενόπουλου: Ανασύρεται από το αρχείο η δικογραφία κατά της Βασιλικής Θάνου

    Η Βασιλική Θάνου

    Η Βασιλική Θάνου


    Βγαίνουν από το αρχείο και ερευνώνται ξανά από τη Δικαιοσύνη οι καταγγελίες του μακαρίτη Ανδρέα Βγενόπουλου, για απαίτηση χρηματισμού της τότε προέδρου του Αρείου Πάγου και μετέπειτα υπηρεσιακής πρωθυπουργού Βασιλική Θάνου προκειμένου να χειριστεί ευνοϊκά δικαστικές του εκκρεμότητες.

    Το ηχητικό ντοκουμέντο που πρόσφατα αποκαλύφθηκε από ΜΜΕ, ελέγχθηκε, με εισαγγελική εντολή και προέκυψε ότι  «φαίνεται να είναι γνήσιο χωρίς εμφανή στοιχεία αλλοιώσεων».

    Αυτό αποτελεί νέο στοιχείο που οδήγησε τον οικονομικό εισαγγελέα να ανασύρει από το αρχείο τη δικογραφία και να διατάξει νέα προσεκτική εξέταση.

    Ο αποβιώσας ισχυρός άνδρας της MIG είχε καταγγείλει ότι η κα Θάνου επιχείρησε μέσω φιλικού της προσώπου να του αποσπάσει χρήματα για να ρυθμίσει δικαστικές υποθέσεις του.

    Με αφορμή το ηχητικό ντοκουμέντο, ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας Χρήστος Μπαρδάκης ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατά απόλυτη προτεραιότητα προκειμένου να διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί τα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος της δωροληψίας υπαλλήλου και της συνέργειας σε αυτή.

    Η εντολή από τον κ. Μπαρδάκη δόθηκε μετά τα αποτελέσματα της εργαστηριακής εξέτασης που έγινε στα Εγκληματολογικά εργαστήρια της Ασφάλειας σύμφωνα με τα οποία το ηχητικό φαίνεται να είναι γνήσιο « χωρίς εμφανή στοιχεία αλλοιώσεων» κι ως εκ τούτου αποτελεί νέο στοιχείο που οδηγεί στην ανάσυρση και την επανεξέταση της υπόθεσης.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με την έκθεση του Εργαστηρίου Εξέτασης φωνής και ήχου της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών « προέκυψε ότι δεν εντοπίστηκαν χαρακτηριστικά στοιχεία ή έστω ενδείξεις επεξεργασίας του ήχου, που μπορούν να υποδηλώνουν στοιχεία αποκοπής , συρραφής ή εν γίνει αλλοίωσης( μοντάζ), ενώ αντίθετα διαπιστώθηκε η αδιάλειπτη καταγραφή με μικρές αλλά δικαιολογημένες διακυμάνσεις, χωρίς “ίχνη” αδικαιολόγητων μεταβολών ή και παύσεων με την παρατήρηση ότι ο εντοπισμός ” ιχνών” σε ακουστικό υλικό ψηφιακής μορφής δεν είναι πάντα εφικτός με βεβαιότητα καθόσον τα ” ίχνη” αυτά δύνανται να μειώνονται σημαντικά συναρτήσει διαφόρων παραγόντων όπως είναι το λογισμικό επεξεργασίας και η δεξιοτεχνία του προσώπου που προβαίνει σε επεξεργασία.

    Πάντως ότι ο ήχος που έχει καταγραφεί στο πειστήριο αρχείο πιθανότατα δεν έχει υποστεί διαδικασία τέτοια ( μοντάζ) που να αλλοιώνει το περιεχόμενό του».

    Την κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα θα διενεργήσει ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας Νίκος Ποιμενίδης ο οποίος ήδη παρέλαβε το ηχητικό συνολικής διάρκειας 5 ωρών, 28 λεπτών και 37 δευτερολέπτων.

    Διαβάστε επίσης:

    Βασιλική Θάνου: Ζητά αποζημίωση 300.000 για τη δημοσίευση του ηχητικού ντοκουμέντου με τον Ανδρέα Βγενόπουλο

    Δώδεκα χρόνια από την τραγωδία της Marfin

    Παραιτήθηκε ο σκηνοθέτης του «Σασμού», Κώστας Κωστόπουλος, μετά την καταγγελία ηθοποιού για βιασμό



    ΣΧΟΛΙΑ