• Κοινωνία

    Δώδεκα χρόνια από την τραγωδία της Marfin

    • NewsRoom

    MARFIN EGNATIA BANK (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Η μνήμη των θυμάτων των θλιβερών γεγονότων στην τράπεζα Marfin στην οδό Σταδίου, τιμήθηκε σήμερα, με τρισάγιο στην πλατεία Καρύτση.

    Στις 5 Μαΐου του 2010, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων ομάδα αγνώστων έριξαν βόμβες μολότοφ στην τράπεζα, την ώρα που εντός του κτιρίου βρισκόταν περίπου 25-30 εργαζόμενοι.

    Οι περισσότεροι κατόρθωσαν να διαφύγουν, πέντε άτομα διέσωσε η Πυροσβεστική, τρεις όμως άνθρωποι πέθαναν από ασφυξία λόγω των τοξικών αναθυμιάσεων και του πυκνού καπνού.

    Η ταυτότητα των αυτουργών της επίθεσης δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι και σήμερα.

    Τα θύματα της Marfin είναι η Αγγελική Παπαθανασοπούλου (32 ετών-έγκυος 4 μηνών), ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης (36 ετών) και η Παρασκευή Ζούλια (35 ετών).

    Η Σακελλαροπούλου στο μνημείο των θυμάτων της Marfin

    Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τίμησε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Marfin, της Παρασκευής Ζούλια, του Επαμεινώνδα Τσάκαλη και της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου με το αγέννητο μωρό της, αποθέτοντας λίγα λουλούδια στο σημείο όπου έχασαν άδικα τη ζωή τους, θύματα τυφλού φανατισμού και ιδεολογικής βίας, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

    Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τίμησε τη μνήμη των θυμάτων της Marfin, της Παρασκευής Ζούλια, του Επαμεινώνδα Τσάκαλη και της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου με το αγέννητο μωρό της, αποθέτοντας λίγα λουλούδια στο σημείο όπου έχασαν άδικα τη ζωή τους
    Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τίμησε τη μνήμη των θυμάτων της Marfin, της Παρασκευής Ζούλια, του Επαμεινώνδα Τσάκαλη και της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου με το αγέννητο μωρό της, αποθέτοντας λίγα λουλούδια στο σημείο όπου έχασαν άδικα τη ζωή τους (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Μπακογιάννης: Δεν ξεχνάμε κανένα θύμα της Marfin

    «Δεν ξεχνάμε κανένα θύμα της Marfin που χάθηκε άδικα εκείνη την καταραμένη ημέρα», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και ζητεί να αποδοθεί επιτέλους δικαιοσύνη.

    «Το αγέννητο παιδί της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου θα ήταν σήμερα 12 χρονών. Θα πήγαινε Γυμνάσιο, θα διάβαζε, θα έπαιζε. Δεν τους ξεχνάμε. Όπως δεν ξεχνάμε και τον Επαμεινώνδα και την Παρασκευή. Δεν ξεχνάμε κανένα θύμα της Marfin που χάθηκε άδικα εκείνη την καταραμένη ημέρα. Επιτέλους δικαιοσύνη. Επιτέλους κάθαρση», έγραψε ο κ. Μπακογιάννης.

    Εγκλωβισμένοι στο κτίριο της Marfin
    Εγκλωβισμένοι στο κτίριο της Marfin

    Δένδιας: Δεν ξεχνάμε τις 4 ζωές που χάθηκαν

    Ανάρτηση για την «μαύρη επέτειο» της Marfin έκανε και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

    Συγκεκριμένα σε ανάρτησή του στο Twitter έγραψε: «12 χρόνια από την εγκληματική ενέργεια του εμπρησμού της Marfin. Δεν ξεχνάμε τις 4 ζωές που χάθηκαν».

    Βαρβιτσιώτης: Ένα έγκλημα που δεν πρέπει να αφήσουμε να ξεχαστεί

    «Ένα έγκλημα που δεν πρέπει να αφήσουμε να ξεχαστεί και οι ένοχοι να μείνουν ατιμώρητοι» έγραψε στο Twitter ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

    «Το οφείλουμε στη μνήμη των θυμάτων και στους συγγενείς τους που αναζητούν ακόμη δικαίωση», επεσήμανε.



    ΣΧΟΛΙΑ