• Κοινωνία

    ΥΠΕΞ: Βαθύτατα συγκλονισμένοι από τη χθεσινή φρικτή επίθεση στο Όσλο

    • NewsRoom
    Υπουργείο Εξωτερικών - ΥΠΕΞ: Είμαστε συντετριμμένοι από την είδηση των πυροβολισμών στο Τέξας

    Υπουργείο Εξωτερικών


    «Είμαστε βαθύτατα συγκλονισμένοι από τη χθεσινή φρικτή επίθεση στο Όσλο», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο twitter.

    «Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και ευχόμαστε πλήρη ανάρρωση στους τραυματίες. Η Ελλάδα εκφράζει την πλήρη αλληλεγγύη της στο λαό και την κυβέρνηση της Νορβηγίας», έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Twitter.

    Υπενθυμίζεται ότι η νορβηγική αστυνομία ανακοίνωσε ότι αντιμετωπίζει ως «τρομοκρατική ενέργεια» την επίθεση με πυρά που διαπράχθηκε στη διάρκεια της νύχτας μπροστά από νυχτερινά κέντρα στο κέντρο του Όσλο, στοιχίζοντας τη ζωή σε δύο ανθρώπους και τραυματίζοντας τουλάχιστον 21, δέκα από τους οποίους σοβαρά.

    Ακυρώθηκε το Pride

    Μετά την επίθεση, οι διοργανωτές ανακοίνωσαν πως ακυρώνεται η ετήσια «παρέλαση υπερηφάνειας» από τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα της νορβηγικής πρωτεύουσας, η οποία είχε προγραμματιστεί για σήμερα.

    Έπειτα από «σαφείς συστάσεις» της αστυνομίας, «όλες οι εκδηλώσεις που συνδέονται με την Oslo Pride ακυρώνονται», αναφέρουν οι διοργανωτές της σε ανακοίνωσή τους που αναρτήθηκε στο Facebook.

    Διαβάστε επίσης:

    ΥΠΕΞ: Βαθύτατα συγκλονισμένοι από τη χθεσινή φρικτή επίθεση στο Όσλο

    Γυναικοκτονία στο Κουκάκι: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 55χρονο

     



    ΣΧΟΛΙΑ