• Κοινωνία

    ΥΠΕΞ: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον καταστροφικό σεισμό στο Αφγανιστάν

    • NewsRoom
    ΥΠΕΞ - Διπλωματικές πηγές

    ΥΠΕΞ


    Συλλυπητήριο μήνυμα στις οικογένειες των θυμάτων μετά τον καταστροφικό σεισμό στο Αφγανιστάν, έστειλε το Υπουργείο Εξωτερικών με ανάρτησή του στο Twitter.

    Συγκεκριμένα, το ΥΠΕΞ αναφέρει: «Είμαστε βαθύτατα συντετριμμένοι από τις απώλειες ανθρώπινων ζωών και τις ζημιές που προκάλεσε ο καταστροφικός σεισμός που έπληξε σήμερα το νοτιοανατολικό Αφγανιστάν».

    «Αυτή τη δύσκολη στιγμή, οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες που έχασαν αγαπημένα πρόσωπα, τους τραυματίες και όλους όσους επλήγησαν από αυτή την τραγωδία», καταλήγει.

    Υπενθυμίζεται ότι ο σεισμός μεγέθους 6,1 βαθμών, σημειώθηκε σήμερα στη 01:00 τα ξημερώματα (τοπική ώρα, 23:30 χθες, Τρίτη, ώρα Ελλάδας), την ώρα που πολλοί άνθρωποι κοιμόντουσαν, κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν, σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS), ενώ υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 255 άνθρωποι σκοτώθηκαν.

    Ο σεισμός είχε επίκεντρο περίπου 44 χιλιόμετρα από την πόλη Χοστ (πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας), στο νοτιοανατολικό Αφγανιστάν, και έγινε αισθητός σε απόσταση μεγαλύτερη των 500 χιλιομέτρων, ως το Πακιστάν και την Ινδία, ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο.

    Διαβάστε επίσης:

    Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 255 νεκροί από τον ισχυρό σεισμό των 6,1 Ρίχτερ



    ΣΧΟΛΙΑ