• Κοινωνία

    ΗΠΑ: Πιθανόν μέχρι τον Ιούνιο τα περιοριστικά μέτρα – Πάνω από 8.000 κρούσματα στην Νέα Υόρκη


    Η απομόνωση, η οποιά επηρεάζει μεγάλα τμήματα της κοινωνίας των ΗΠΑ, στο πλαίσιο της μάχης για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορονοϊού, είναι πιθανό να διαρκέσει 10 με 12 εβδομάδες ή μέχρι τις αρχές Ιουνίου, σύμφωνα με σημερινή δήλωση του Αμερικανού ΥΠΟΙΚ Στίβεν Μνούτσιν.

    Οι Αμερικανοί προσαρμόζονται στη μεγαλύτερη αλλαγή στην καθημερινή ζωή τους από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

    Τα σχολεία είναι κλειστά, οι αθλητικές συναντήσεις έχουν αναβληθεί, ενώ επιχειρήσεις και βιομηχανίες παραμένουν κλειστές, επιτείνοντας τις οικονομικές συνέπειες από την εξάπλωση του κορονοϊού.

    Στο Κογκρέσο ολοκληρώνεται πακέτο οικονομική υποστήριξης, το οποίο θα συμπεριλαμβάνει την καταβολή εφάπαξ ποσού 3.000 δολαρίων για τις αμερικανικές οικογένειες, ώστε η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) να μπορέσει να ενισχύσει την αμερικανική οικονομία με ρευστότητα 4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως δήλωσε ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ.

    Πάνω από 8.οοο κρούσματα στην Νέα Υόρκη

    Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, δηλώνει τώρα ότι υπάρχουν περισσότερα από 8.000 περιστατικά μόλυνσης από τον COVID-19 στην πόλη, περίπου το 1/3 του συνόλου των περιστατικών που έχουν εντοπιστεί στις ΗΠΑ.

    Ο ίδιος παρατήρησε ότι η Νέα Υόρκη απέχει 10 ημέρες από ελλείψεις υλικών καταπολέμησης του κορονοϊού, σε ευρεία κλίμακα.



    ΣΧΟΛΙΑ