• Κοινωνία

    ΗΠΑ: Δωρίζουν 500 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου της Pfizer σε 92 χώρες

    Τζο Μπάιντεν

    Τζο Μπάιντεν


    Ο Τζο Μπάιντεν αναμένεται να ανακοινώσει στη σύνοδο Κορυφής των G7 στη Βρετανία, ότι οι ΗΠΑ έχουν αγοράσει 500 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου της Pfizer κατά του κορονοϊού, για να τις δωρίσουν σε 92 χώρες χαμηλού εισοδήματος.

    Οι δόσεις θα διανεμηθούν μέσω της παγκόσμιας συμμαχίας εμβολίων που είναι γνωστή ως COVAX, με 200 εκατομμύρια να μοιράζονται φέτος και οι υπόλοιπες 300 εκατομμύρια να δωρίζονται μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2022.

    Οι ΗΠΑ έχουν υποστεί μεγάλη πίεση για να εντείνουν τις προσπάθειές τους για κοινή χρήση εμβολίων καθώς η ανάγκη εμβολιασμού σε ολόκληρη τη χώρα αρχίζει να εξασθενεί αφού έχει εμβολιαστεί μεγάλο τμήμα του πληθυσμού. Η κυβέρνηση Μπάιντεν, είχε προηγουμένως πει ότι θα δώσει 80 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου έως το τέλος αυτού του μήνα, αλλά αυτή η νέα δέσμευση αντιπροσωπεύει εξαπλάσια αύξηση.

    Η πρώτη κατανομή αυτών των 80 εκατομμυρίων δόσεων θα διατεθεί κυρίως σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, της Καραϊβικής, της Νότιας και Νοτιοανατολικής Ασίας και της Αφρικής.

    Η ανισότητα διάθεσης των εμβολίων προκαλεί μεγάλη ανησυχία και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει προειδοποιήσει για μια «πανδημία δύο ταχυτήτων» καθώς τα πλούσια έθνη εμβολιάζουν μεγάλα τμήματα του πληθυσμού τους και οι αναπτυσσόμενες χώρες αφήνονται εκτεθειμένες στην υγειονομική απειλή του κορονοϊού.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά δήλωσε: «Η συνεργασία μας με την αμερικανική κυβέρνηση θα βοηθήσει να φτάσουν εκατοντάδες εκατομμύρια δόσεις από το εμβόλιο μας στις πιο φτωχές χώρες στον κόσμο το συντομότερο δυνατό».

    Διαβάστε ακόμα:

    ΗΠΑ: Την μεγαλύτερη άνοδο από το 2008 σημείωσε τον Μάιο ο πληθωρισμός, σε ετήσια βάση

    ΗΠΑ: Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2020 οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

    Από δωρεάν ροφήματα μέχρι υποτροφίες: Tα απίστευτα κίνητρα στις ΗΠΑ για να εμβολιαστούν οι πολίτες

     

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ