ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τασούλας: Ο εμβολιασμός κατά της γρίπης αποτελεί μια από τις απλούστερες αλλά πιο αποτελεσματικές πράξεις πρόληψης
Ο πολλά υποσχόμενος ταχύς ρυθμός εμβολιασμών στις ΗΠΑ από την κορύφωση των 3,38 εκατομμυρίων δόσεων ανά ημέρα στις 13 Απριλίου, έχει πλέον πέσει σε λιγότερο από 2 εκατομμύρια δόσεις το Μάιο.
Έως πρόσφατα, υπήρχε μεγάλη ζήτηση για περιορισμένες δόσεις εμβολίων, αλλά τώρα η παροχή των εμβολίων είναι υπεραρκετή για να καλύψει τις ανάγκες της χώρας.
Ωστόσο, οι ΗΠΑ απέχουν αρκετά από την επίτευξη της ανοσίας αγέλης δηλαδή να φτάσουν οι εμβολιασμοί το 80%, μιας και περίπου το 47% έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση COVID-19 εμβολίου.
Οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Γιάννης Ντάνασης, Πάνος Μαλανδράκης και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ) συνοψίζουν τα δεδομένα που δημοσιεύτηκαν προσφάτως στο διεθνές περιοδικό «The New England Journal of Medicine».
Δεδομένου του ότι η ενημέρωση και η εκπαίδευση των ανθρώπων για τη σημασία του εμβολιασμού κάποιες φορές φαίνεται να είναι ανεπαρκής, κάποιες πολιτείες παρέχουν έως και οικονομικά κίνητρα για να εμβολιαστούν.
Διαβάστε τη συνέχεια στο healthstories.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Santo Wines: Πώς το ελληνικό οινοποιείο μπήκε στο αποκλειστικό βιβλίο της Rolls-Royce για τα 100 χρόνια Phantom
- Μητσοτάκης, Ανδρουλάκης, Τσίπρας: η μοναξιά χωρίς άλλοθι
- Πάνω από 500 εκατ. ευρώ για εργασία και επιχειρηματικότητα – Το νέο πακέτο δράσεων της ΔΥΠΑ
- Βιομηχανία: Αναβάλλεται για τον επόμενο μήνα το σχέδιο στήριξης του ενεργειακού κόστους