• Κοινωνία

  Υπ. Τουρισμού και Μεταφορών: Από κοινού πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη του αεροπορικού τουρισμού


  Τα υπουργεία Τουρισμού και Μεταφορών, ανακοίνωσαν από κοινού ότι θα λάβουν από κοινού πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη του αεροπορικού τουρισμού στη χώρα, κατά τη διάρκεια της σημερινής τηλεδιάσκεψης με θέμα την ενίσχυση του αεροπορικού τουρισμού στην Ελλάδα, η οποία πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη και την υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, με τη συμμετοχή του διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), Γεωργίου Δριτσάκου.

  Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε η δημιουργία για πρώτη φορά διυπουργικής ομάδα εργασίας, με σκοπό τη δρομολόγηση σχετικών δράσεων και την ανάδειξη του αεροπορικού τουρισμού στη χώρα μας, που αποτελεί μια νέα ειδική μορφή τουρισμού, όπως τονίστηκε.

  Στην κοινή δήλωση τους, ο κ. Κεφαλογιάννης και η κα Ζαχαράκη τόνισαν ότι “σήμερα γίνεται το πρώτο βήμα για την ουσιαστική ενίσχυση του αεροπορικού τουρισμού. Τα δύο υπουργεία, κατόπιν συνεννόησης με τους αρμόδιους φορείς, θα κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες με σχέδιο και πολιτική προτεραιότητα, έτσι ώστε βάλουμε τη χώρα μας δυναμικά στο χάρτη των προορισμών του αεροπορικού τουρισμού”.

  Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, η οποία ακολούθησε τεχνικές επαφές των υπουργείων Τουρισμού και Υποδομών και Μεταφορών, μετά από αιτήματα της Πανελλήνιας Ένωσης Πιλότων και εισηγήσεις της ΥΠΑ, επισημάνθηκαν οι προκλήσεις και τα εμπόδια ανάπτυξης του αεροπορικού τουρισμού, όπως οι επιπρόσθετοι τελωνειακοί περιορισμοί, οι διατυπώσεις του εντύπου 731 και το ωράριο λειτουργίας των περιφερειακών αεροδρομίων.

  Με σκοπό την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, θα εισηγηθεί άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία με την οποία θα αίρεται ο περιορισμός της υποχρεωτικής προσγείωσης αεροσκάφους γενικής αεροπορίας σε αεροδρόμιο που διαθέτει τελωνείο. Επιπλέον, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, θα προχωρήσει στην τροποποίηση του εντύπου 731 με σκοπό τη δραστική απλούστευση της διαδικασίας δήλωσης των επιβατών στις πτήσεις της γενικής αεροπορίας.

  Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και η ΥΠΑ συνεργάζονται στενά με το υπουργείο Τουρισμού για την ανάδειξη των πεδίων προσγείωσης των αεροδρομίων της ΥΠΑ με ανταγωνιστικά τέλη, με στόχο την προσέλκυση πτήσεων της γενικής αεροπορίας. Στο ίδιο πλαίσιο, το υπουργείο Τουρισμού θα μεριμνήσει για την ανάδειξη των νέων υδατοδρομίων και των υδάτινων πεδίων που θεσμοθετήθηκαν από το υπουργείο Μεταφορών το 2020 και ξεκίνησαν από φέτος να ιδρύονται ανά την Ελλάδα, τονώνοντας με αυτό τον τρόπο την ανάπτυξη του τοπικού τουρισμού κάθε περιοχής και του «island-hoping», όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

  Διαβάστε ακόμα:

  Πώς θα επιδοτείται ο κοινωνικός τουρισμός

  Πώς θα επιδοτείται ο κοινωνικός τουρισμός -Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

  Κοινωνικός τουρισμός: Δωρεάν διακοπές για 600.000 Έλληνες – Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

   

  Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

   

   

   

     ΣΧΟΛΙΑ