• Κοινωνία

    Υπ. Παιδείας: Προς… εξαφάνιση οι καταλήψεις στα σχολεία -Περιορισμένες κατά 77%

    • NewsRoom


    Μειώνονται σταδιακά οι σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη, σχολιάζει το υπουργείο Παιδείας

    Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου, το κίνημα των μαθητικών καταλήψεων έχει εκτονωθεί σε μεγάλο βαθμό, έχοντας περιοριστεί κατά 77%.

    Ειδικότερα, την Τετάρτη, υπό κατάληψη ήταν λιγότερα από 200 σχολεία, ενώ κρίνεται έως το τέλος της εβδομάδας οι καταλήψεις θα έχουν εκλείψει.

    Σήμερα η συνάντηση ΟΛΜΕ – υπουργείου Παιδείας 

    Σήμερα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας θα έχει συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ, ενώ την Παρασκευή προγραμματίζεται διαμαρτυρία μαθητών έξω από το κτίριο του υπουργείου Παιδείας.

    Μάλιστα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, σημείωσε πως, μετά από τρεις εβδομάδες καταλήψεων, οι μαθητές που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό είναι το 0,016% του συνόλου και το αντίστοιχο των εκπαιδευτικών στο 0,033%.

    Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας ανέφερε, ότι «δεν υπάρχει καμία τάση μεταφοράς του ιού από έναν μαθητή σε άλλον και δεν υπάρχει καμία ένδειξη διασποράς του ιού σε κανένα σχολείο. Τα μέτρα στα σχολεία ακολουθούνται με υποδειγματικό τρόπο, με τα ελάχιστα κρούσματα να αντικατοπτρίζουν τη διασπορά στην κοινότητα, χωρίς να αποτελούν πηγή διασποράς».

    Τα ζητήματα που αναμένεται να θέσει η Ομοσπονδία στο υπουργείο Παιδείας αφορούν στις συνθήκες λειτουργίας των σχολείων λόγω της πανδημίας και θέματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, την τροπολογία για την τηλεκπαίδευση και τις απουσίες μαθητών λόγω καταλήψεων, τις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, τους διορισμούς της Γενικής Εκπαίδευσης, τις 9μηνες άδειες ανατροφής σε νεοδιόριστους και την τράπεζα θεμάτων στην Α’ Λυκείου.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ