• Κοινωνία

    Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2019: Η devolo την υποστηρίζει και συμμετέχει ενεργά!

    • NewsRoom


    H devolo, ηγέτιδα εταιρεία στην παγκόσμια αγορά powerline με έδρα το Άαχεν της Γερμανίας, υποστηρίζει και συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, η οποία γιορτάζεται φέτος την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019.

    Η Safer Internet Day (SID), διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο Insafe / INHOPE με την υποστήριξη της Κομισιόν με σκοπό την προώθηση της ασφαλούς και υγιούς χρήσης της ψηφιακής τεχνολογίας. Ως προτεραιότητα αποτελεί η πρόληψη και η προστασία κυρίως ανάμεσα στα παιδιά και τους νέους.

     Η χρήση του Internet από παιδιά και νέους: Πλοήγηση και κίνδυνοι

    Με γνώμονα τις μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί κατά καιρούς από αρμόδιους φορείς και οργανώσεις – όπως είναι το Δίκτυο Insafe / INHOPE – η πλοήγηση στο Διαδίκτυο εγκυμονεί πολλούς κινδύνους για τους νέους σε ηλικία ανθρώπους και τα παιδιά.

    Έρευνες έχουν δείξει ότι τα παιδιά ξεκινούν την αυτόνομη χρήση του Internet στην ηλικία των 8 ετών, ενώ συχνά διαθέτουν το δικό τους tablet, laptop ή ακόμη και smartphone. Γίνεται εύκολα κατανοητό πως στην ηλικία αυτή, τα παιδιά δεν είναι κατάλληλα προετοιμασμένα για ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο, μη γνωρίζοντας τους ποικίλους κινδύνους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και το Internet συνολικά, όπως είναι για παράδειγμα ο Διαδικτυακός Εκφοβισμός (Cyber Bullying).

    Επιπλέον, τα πράγματα δυσκολεύουν κατά την περίοδο της εφηβείας, όπου οι νέοι περνούν ακόμα περισσότερο χρόνο σερφάροντας ενώ είναι και σύνηθες να απομακρύνονται από τους γονείς τους, κάνοντας την πλοήγησή τους ακόμα πιο ανεξέλεγκτη.

    Θα πρέπει να τονισθεί επίσης, ότι η απειρία πολλών γονέων, αποτελεί ακόμη ένα ευαίσθητο σημείο, αφού δε γνωρίζουν πώς να προστατέψουν τα παιδιά τους στο θέμα αυτό, αγνοώντας τις σελίδες και το περιεχόμενο που αυτά επισκέπτονται.

    Devolo Magic: Ταχύτητα, ευκολία αλλά κυρίως, ασφαλές Internet!

    Με ποιο τρόπο όμως μπορούμε να προστατέψουμε τα παιδιά από την ανεξέλεγκτη αυτή χρήση και από τους κινδύνους που εγκυμονούν; Πόσο μάλλον όταν οι γονείς δεν έχουν τις απαραίτητες γνώσεις πάνω στο αντικείμενο, καθώς και το χρόνο να βρίσκονται συνεχώς στο κατόπι των εν λόγω κινδύνων που παραμονεύουν.

    Φυσικά η λύση δεν είναι η απαγόρευση του Internet στα παιδιά και τους νέους, αλλά η εκπαίδευση των χρηστών όλων των ηλικιών και η αξιοποίηση κατάλληλων εργαλείων προστασίας από τους κινδύνους.

    Οι συσκευές που παρέχουν στην οικογένεια το Internet, θα πρέπει να είναι σε θέση επίσης να προφυλάσσουν. Η σειρά Powerline, devolo Magic, διαθέτει δικλείδες ασφαλείας τις οποίες μπορεί να διαχειριστεί εύκολα ο γονέας χωρίς παράλληλα να διακόπτει στην γρήγορη χρήση του Διαδικτύου, το οποίο μεταφέρεται σε όλο το σπίτι, σε όλες τις συσκευές, σε όλα τα μέλη της οικογένειας ανεξαρτήτου ηλικίας.

    Άλλωστε, η μάθηση σε συνδυασμό με τις ασφαλείς συσκευές της devolo δημιουργούν μία ασπίδα προστασίας προς ασφαλή πλοήγηση.

    Οι προσαρμογείς devolo είναι εξοπλισμένοι με το διαισθητικό δωρεάν λογισμικό, devolo Cockpit, που επιτρέπει σε γονείς και κηδεμόνες, να δίνουν διαφορετικούς «όρους» χρήσης, ανάλογα με το άτομο που σερφάρει.

    Η πρόσβαση στο Ιnternet επιτρέπεται μόνο με τη χρήση κωδικού πρόσβασης που ορίζεται από τους γονείς, οι οποίοι έχουν και τη δυνατότητα να θέσουν συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα και διάρκεια πρόσβασης των παιδιών σε αυτό, ενώ παράλληλα, μπορούν να επιτρέπουν την πρόσβαση μόνο σε ορισμένα site.

    Επομένως, διασφαλίζουν το γεγονός ότι η πλοήγηση στο διαδίκτυο θα γίνεται υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις, μειώνοντας αισθητά την πιθανότητα αυτά να έρθουν αντιμέτωπα με κάποιον κίνδυνο.

    Προκειμένου να επιτευχθεί και η ασφαλής πρόσβαση των παιδιών, οι dLAN® Powerline adapters της devolo προσφέρουν κρυπτογράφηση AES 128 bit, που μπορεί να ενεργοποιηθεί απλά με το πάτημα ενός κουμπιού.

    Επομένως, το δίκτυο παραμένει προστατευμένο και διασφαλίζεται από τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση. Τέλος, το ασύρματο δίκτυο θωρακίζεται ακόμα περισσότερο με την κρυπτογράφηση WPA2.

    Συμμετέχουμε ενεργά για ένα ασφαλέστερο Internet

    Πέραν από την ασφάλεια που παρέχουν οι συσκευές της devolo, θα πρέπει τα παιδιά – και οι γονείς κατ’ επέκταση – να εκπαιδευτούν και να ενημερωθούν μέσα από εποικοδομητική ενημέρωση σχετικά με τις δυνατότητες, αλλά κυρίως τα προβλήματα και τους κινδύνους, που χαρακτηρίζουν τον κόσμο του διαδικτύου, μαθαίνοντας να κρίνουν και να φιλτράρουν τα διάφορα συμβάντα, αυξάνοντας έτσι ακόμα περισσότερο τα επίπεδα προστασίας τους.

    Σε αυτήν την κατεύθυνση συμβάλουν ολοένα και περισσότεροι φορείς που έχουν ως στόχο την «Παιδεία του Internet» και την πρόληψη απέναντι στους κινδύνους.

    Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου μπορείτε να βρείτε στα:www.saferinternetday.org και www.saferinternet4kids.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Διαδίκτυο: Έως και 50% οι ψευδείς ταυτότητες και οι ρομποτικοί «χρήστες»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κανονισμός για τις ταχύτητες σύνδεσης στο Διαδίκτυο: Tι ισχύει όταν δεν έχεις την ταχύτητα που πληρώνεις



    ΣΧΟΛΙΑ