• Κοινωνία

    «Ήλθον, είδον και… απήλθον» οι μετανάστες από την Ιερά Μονή Πορετσού

    • NewsRoom


    Μόλις τρεις γυναίκες έμειναν τελικά στην Ιερά Μονή Πορετσού, στα όρια Ηλείας – Αχαΐας, καθώς όλοι οι υπόλοιποι πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν από τη Μόρια στη Μόνη το μεσημέρι της Πέμπτης, βλέποντας το παλαιό μοναστήρι που η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας αποφάσισε να ανοίξει προκειμένου να τους φιλοξενήσει αποφάσισαν να αποχωρήσουν.

    Οι μετανάστες που μετακινήθηκαν σήμερα στην Ιερά Μονή Πορέτσου ήταν στην πλειοψηφία τους γυναίκες με παιδιά, έφηβοι και έφηβες από τη Σομαλία, το Σουδάν, το Κονγκό, το Ιράκ και ελάχιστοι από  τη Συρία (όπως περίμεναν οι κάτοικοι της περιοχής). Μάλιστα, οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι των χωριών Πλατανίτσα και Αγράμπελα, οι οποίοι τις προηγούμενες ημέρες είχαν αντιδράσει στην απόφαση του μητροπολίτη Ηλείας να φιλοξενηθούν πρόσφυγες στο μοναστήρι, έμειναν έκπληκτοι όταν μέσα σε λίγα λεπτά  είδαν τους μετανάστες να βγαίνουν και πάλι έξω από τη μονή και να επιβιβάζονται ξανά στα λεωφορεία.

    Τελικά, έπειτα από διαβουλεύσεις, παρέμειναν στον χώρο μόλις τρεις γυναίκες (δύο από Συρία και μία από Ιράκ με ένα μικρό παιδάκι), ενώ οι υπόλοιποι αναχώρησαν προς άγνωστη κατεύθυνση.



    ΣΧΟΛΙΑ