Η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε δύο drones κοντά στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης στο Ιράκ, το βράδυ της Δευτέρας.

Σύμφωνα με το γραφείο συνδέσμου της αστυνομίας του Διεθνούς Αεροδρομίου της Βαγδάτης και την αστυνομία της περιοχής Καρχ, τα αντιαεροπορικά συστήματα κατέρριψαν δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη, γεγονός που προκάλεσε πυρκαγιά στο σημείο της πτώσης τους.

1

Όπως αναφέραμε νωρίτερα, επικαλούμενοι ιρακινή πηγή ασφαλείας, ένας καταυλισμός υλικοτεχνικής υποστήριξης της αμερικανικής πρεσβείας κοντά στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης είχε γίνει στόχος επίθεσης.

Την ίδια ώρα, η αστυνομία της Βασόρας ανέφερε επιθέσεις με drones σε ιρακινά φυλάκια στα σύνορα, στο νοτιοανατολικό τμήμα της επαρχίας Βασόρας, καθώς και στις περιοχές Αλ-Σίμπα, Αλ-Τανουμά, Αμπού Αλ-Χασίμπ και νότια της Αλ-Σαλαμτζά.

Παρότι σημειώθηκαν εκρήξεις και πυρκαγιές, μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα.

Διαβάστε επίσης

Δένδιας για επίσκεψη Μακρόν στη Σούδα: Σαφές μήνυμα για τη στρατηγική συνεργασία Ελλάδας–Γαλλίας

Τραμπ για Μοτζτάμπα Χαμενεΐ: «Δεν θα αποκαλύψω τα σχέδιά μου» – Καμία απόφαση ακόμη για χερσαία επιχείρηση

Βενεζουέλα-Κίνα: Νέο deal πετρελαίου 1 εκατ. βαρελιών μετά τη χαλάρωση των αμερικανικών κυρώσεων