• Κοινωνία

    Ηλεία: Τι έδειξε το πόρισμα για τον θάνατο της 27χρονης που έπεσε σε κώμα μετά τη γέννα

    Δώρα


    Η 27χρονη είχε μεταβεί στο νοσοκομείο στις 18 Μαΐου, με σκοπό να κάνει το προεγχειρητικό έλεγχο και να γεννήσει την επομένη, με προγραμματισμένο ραντεβού για καισαρική.

    Λίγο αργότερα γέννησε, αλλά όπως ενημέρωσαν τον σύζυγό της, η 27χρονη ήταν εγκεφαλικά νεκρή, έπειτα από ανακοπή καρδιάς που υπέστη.

    Μέχρι και τον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της εργαζόταν κανονικά, χωρίς να παρουσιάσει κανένα απολύτως πρόβλημα. Στις 6 Ιουνίου η γυναίκα κατέληξε.

    Τι έδειξε η νεκροψία;

    Εισρόφηση από αναγωγή γαστρικού περιεχομένου και καθολική εγκεφαλική νέκρωση έδειξε το πόρισμα της νεκροψίας – νεκροτομής, επισημαίνει η ιατροδικαστής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών Αγγελική Τσιόλα, η οποία και τη διενήργησε. Πρόσθεσε δε ότι είναι εν αναμονή των αποτελεσμάτων των εργαστηριακών ελέγχων (ιστολογικών, τοξικολογικών εξετάσεων).

    Μαζί της ήταν και ο τεχνικός σύμβουλος κ. Σωκράτης Τσαντίρης που έχει διορίσει η δικηγόρος της οικογένειας της 27χρονης. Όπως τονίζει η κ. Τσιόλα συμφωνούμε με τον τεχνικό σύμβουλο ως προς τα ευρήματα και την αιτία θανάτου.

    Συγκεκριμένα η ιατροδικαστής, Αγγ. Τσιόλα, η οποία διενήργησε σήμερα την ιατροδικαστική εξέταση, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι: «αναμένουμε και τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου των ιστολογικών εξετάσεων», προσθέτοντας σε αυτό το σημείο ότι «θα χρειαστεί κάποιος χρόνος μέχρι να εκδοθούν τα αποτελέσματα».

    Να σημειωθεί ότι ο διοικητής της 6ης υγειονομικής περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης έχει διατάξει τη διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης, ενώ η οικογένεια της 27χρονης έχει προσφύγει στην Δικαιοσύνη, υποβάλλοντας μήνυση κατά παντός υπευθύνου.



    ΣΧΟΛΙΑ