• Κοινωνία

    Εικόνες ντροπής στην Αμοργό (αποκλειστικές φωτό)

    • NewsRoom


    Μόνο ντροπή και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από την κατάσταση που επικρατεί στο Δημοτικό Κάμπινγκ Αμοργού, στα Κατάπολα, και μάλιστα στο ζενίθ της τουριστικής περιόδου. Ένα κάμπινγκ που προτιμούν πολλοί, Έλληνες και ξένοι, τόσο λόγω της μικρής απόστασής του από τη χώρα όσο και λόγω της φυσικής ομορφιάς του.

    Κι όμως, την ώρα που σε φουλ σεζόν -τις ημέρες δηλαδή του Δεκαπενταύγουστου- το κάμπινγκ φιλοξενούσε περίπου 200 σκηνές, με κάθε σκηνή με δύο άτομα να κοστίζει 11 ευρώ/ημέρα, η κατάσταση που επικρατούσε στις εγκαταστάσεις του κάμπινγκ ήταν απελπιστική.

    Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που έχει στην κατοχή του το mononews.gr, οι εγκαταστάσεις του Δημοτικού Κάμπινγκ Αμοργού που, με έναν γρήγορο υπολογισμό, τζιράρει σε φουλ σεζόν το λιγότερο 2200 ευρώ/ημέρα, ήταν απαράδεκτη. Καμία συντήρηση, βρομιά, εικόνες εγκατάλειψης στους κοινόχρηστους χώρους.

    Την ίδια ώρα, οι υπάλληλοι του κάμπινγκ, σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να γίνει η κατάσταση πιο υποφερτή και βιώσιμη, αλλά ο αριθμός τους δεν επαρκεί για να καλυφθούν οι ανάγκες του κάμπινγκ.

    Όπως λένε οι ίδιοι, ζητούν επιπλέον προσωπικό, αλλά δεν στέλνει ο δήμος, παρότι το ζήτημα της καθαριότητας του συγκεκριμένου κάμπινγκ είναι μείζον εδώ και αρκετά χρόνια. Και όλα αυτά σε ένα νησί που είναι γνωστό στα πέρατα του κόσμου για το μαγευτικό τοπίο και τα καταγάλανα νερά του και επισκέπτονται κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες.

    Κάμπινγκ Αμοργού



    ΣΧΟΛΙΑ