• Κοινωνία

    Εικόνες αποκάλυψης στην Μύκονο: Ρημαγμένο τοπίο μετά την κακοκαιρία «Ηφαιστίων» (pic & video)

    • NewsRoom

    Καταστροφές στην Μύκονο από τον Ηφαιστίωνα


    Εκτεταμένη, σε διάρκεια αλλά και ένταση, ήταν η κακοκαιρία «Ηφαιστίων», που πλήττει την χώρα τις τελευταίες ημέρες, ενώ αρχίζει από σήμερα να αποχωρεί σταδιακά

    Εικόνες πλήρους διάλυσης είναι αυτές που παρουσιάζονται σε αρκετά μέρη της χώρας, όπου έχουν σημειωθεί εκτεταμένες υλικές ζημιές. Ένα από τα μεγάλα «θύματα» του Ηφαιστίωνα είναι και η Μύκονος, με την κατάσταση να μοιάζει τρομακτική μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας από το νησί.

    Πρωταγωνίστρια στην καταστροφή που σημειώθηκε στο δημοφιλές κυκλαδίτικο νησί ήταν η Χώρα της Μυκόνου. Η κακοκαιρία προκάλεσε θυελλώδεις ανέμους και ισχυρά μποφόρ στην περιοχή, με αποτέλεσμα να σηκωθούν ψηλά κύματα και η θάλασσα να βγει στη στεριά, «χτυπώντας» κατασκευές και έργα, αλλά και μεταφέροντας πέτρες, άμμο και φύκια, τα οποία κάλυψαν την περιοχή της Μικρής Βενετίας και προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στα πλακόστρωτα σοκάκια.

    Μυκονος τωρα,μερικές ζημιές στον γιαλό από την χτεσινή κακοκαιρία…

    Posted by Dimitris Koutsoukos on Tuesday, January 7, 2020

    Επιπλέον, εξαιτίας της θαλασσοταραχής, καθίζηση σημειώθηκε σε τμήμα του παραλιακού δρόμου στο Παλιό Λιμάνι, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν ατυχήματα.

    Στο νησί έχουν προκληθεί εκτεταμένες ζημιές και εκτιμάται ότι θα χρειαστούν εντατικές εργασίες, ώστε η Μύκονος να είναι έτοιμη, ενόψει της έναρξης της σεζόν, να υποδεχθεί το πλήθος των τουριστών που αναμένεται να την επισκεφθεί και φέτος.

    Καταστροφές στην Μύκονο από τον Ηφαιστίωνα



    ΣΧΟΛΙΑ