• Κοινωνία

    Ηφαιστίων: Πέφτει κατακόρυφα ο υδράργυρος – Πού εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα

    • NewsRoom


    Αποχωρεί σταδιακά ο Ηφαιστίων, όπως είχε μεταδώσει χθες το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπίου, με τα προβλήματα, αλλά και τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, ωστόσο, να συνεχίζονται σήμερα σε αρκετά μέρη της Ελλάδας

    Πιο συγκεκριμένα, το κρύο είναι τσουχτερό σήμερα, Τετάρτη, σε αρκετές πόλεις, με τον υδράργυρο να υποχωρεί πολύ υπό το μηδέν, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ σε πολλές περιοχές, όπου έχει υποχωρήσει η χιονόπτωση, οι δρόμοι έχουν καλυφθεί από πάγο, κάνοντας τις μετακινήσεις επισφαλείς για οδηγούς, αλλά και πεζούς.

    Η χαμηλότερη θερμοκρασία από την αρχή της ημέρας σημειώθηκε στα Γρεβενά, όπου ο υδράργυρος έπεσε στους -13 βαθμούς Κελσίου.

    Παράλληλα, τους -11 βαθμούς «άγγιξε» η θερμοκρασία στο Βαρικό Φλώρινας, το Νευροκόπι και το Παρανέστι Δράμας, ενώ η Πτολεμαΐδα ξημέρωσε με -10 βαθμούς Κελσίου.

    Θερμοκρασίες υπό το μηδέν χαρακτηρίζουν τις περισσότερες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, με τις χαμηλότερες από νωρίς να σημειώνονται στις Σέρρες (-8 βαθμοί), τη Βέροια και τα Γιαννιτσά (-6), ενώ στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης ο υδράργυρος έπεσε στους -9 βαθμούς Κελσίου.

    Βελτιωμένη είναι η εικόνα στην Θεσσαλονίκη από σήμερα το πρωί, καθώς ο καιρός είναι γενικά αίθριος, με τη θερμοκρασία, ωστόσο, στο κέντρο της πόλης να υποχωρεί στους 0 βαθμούς Κελσίου.

    Παρά τις συνθήκες ψύχους, δεν παρατηρούνται προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων, που διεξάγεται χωρίς προβλήματα σε όλο το οδικό δίκτυο και μόνο σε κάποιους ορεινούς επαρχιακούς δρόμους χρειάζονται αλυσίδες ή χιονολάστιχα.

    Καλύτερη είναι η μέρα που ξημέρωσε και για το χωριό Σέττα της Ερέτριας στην Εύβοια, που παραμένει «θαμμένη» στα χιόνια που έχουν καλύψει τα πάντα, ενώ όπως έγινε γνωστό, αποκαθίσταται σταδιακά και ηλεκτροδότηση στο σημείο, η απώλεια της οποίας είχε προκαλέσει ποικίλα προβλήματα στους κατοίκους του χωριού τις τελευταίες δύο ημέρες.



    ΣΧΟΛΙΑ