• Κοινωνία

    Εικόνες «αποκάλυψης» στην Κινέτα-Συνεχίζεται ο απεγκλωβισμός ατόμων

    • NewsRoom


    Την δύναμη του έδειξε η κακοκαιρία «Γηρυόνης», η οποία χτύπησε την κεντρική Ελλάδα το βράδυ της Κυριακής.

    Το σαρωτικό της πέρασμα έγινε κυρίως από την Κινέτα, καθώς όχι μόνο εκεί συγκεντρώνονται τα μεγαλύτερα προβλήματα, αλλά εκεί κόντεψαν να κινδυνέψουν μέχρι και ανθρώπινες ζωές.

    Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, μέχρι και το πρωί της Δευτέρας συνεχίζονταν οι απομακρύνσεις ατόμων στην περιοχή της Κινέττας, λόγω συσσώρευσης υδάτωνη και φερών υλικών σε οικίες.

    Ειδικότερα, από την έντονη καταιγίδα υπερχείλισε το ρέμα Πίκκα, με συνέπεια να κλείσει η Εθνική Οδός Αθηνών-Κορίνθου και να πλημμυρίσουν πολλά σπίτια μέσα στην πόλη.

    Τα βίντεο από την στιγμή που ξεχειλίζει το ρέμα είναι σοκαριστικές, ενώ αποκαρδιωτικό είναι το σκηνικό στην Κινέτα και με το επόμενο φως της ημέρας, καθώς ΙΧ έχουν αναποδογυρίσει, ενώ δύσκολη είναι και η κυκλοφορία στους δρόμους του Δήμου λόγω καθίζησης.

    Κλειστή η εθνική οδός Αθηνών Κορίνθου

    Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ολυμπίας Οδού η εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου είναι κλειστή στο ρεύμα προς Κόρινθο από το 54ο χιλιόμετρο μέχρι το 62ο χιλιόμετρο και στο ρεύμα προς Αθήνα στο ύψος του 62ου χιλιόμετρου με αποτέλεσμα η τροχαία να σταματά τα οχήματα στα διόδια της Ελευσίνας και του Ισθμού.

    Η εκτίμησή του μάλιστα, είναι ότι η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Κόρινθο θα πάρει πάρα πολύ χρόνο για να αποκατασταθεί και γι’ αυτό κάλεσε όσους έχουν προγραμματίσει ταξίδι προς την Πελοπόννησο να το αναβάλουν. Για το ρεύμα προς Αθήνα η εκτιμησή του ήταν ότι «κάτι θα γίνει τις επόμενες ώρες».



    ΣΧΟΛΙΑ