• Κοινωνία

    Η Τουρκία «κατάσχεσε» αναπνευστήρες που είχε πληρώσει η Ισπανία

    • NewsRoom


    Μέλη της ισπανικής κυβέρνησης κατηγορούν την Άγκυρα για κατάσχεση εκατοντάδων αναπνευστήρων, καθώς και άλλου νοσοκομειακού εξοπλισμού που προορίζονταν για την Ισπανία.

    Η υπουργός Εξωτερικών της χώρας ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου που έγινε την Παρασκευή, πως η Τουρκία κρατά τους αναπνευστήρες για τη θεραπεία των δικών της ασθενών, με την Αράνχα Γκονζάλες Λάγια να αποκαλύπτει την αποτυχημένη της απόπειρα να πείσει τον Τούρκο ομόλογό της να αφήσουν τον εξοπλισμό να φτάσει εκεί όπου προοριζόταν: «Η Τουρκία εμποδίζει την εξαγωγή ιατρικών εργαλείων που κινητοποιήθηκε λόγω της ανάγκης ιατρικών προμηθειών».

    Μάλιστα, τα ισπανικά Μέσα αναφέρουν πως οι αναπνευστήρες κατασκευάστηκαν στην Τουρκία για λογαριασμό μιας ισπανικής εταιρείας που αγόρασε τα εξαρτήματα από την Κίνα. Οι αναπνευστήρες αγοράσθηκαν από τρεις ισπανικές περιφέρειες, μαζί με περαιτέρω εξοπλισμό. Εκεί, όμως, παρενέβη η Τουρκία και παρά τις υποσχέσεις αξιωματούχων ότι ο εξοπλισμός θα έφτανε στην Ισπανία «εντός μερικών εβδομάδων», δεν παραδόθηκαν ποτέ. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος μίας εξ αυτών των περιφερειών «η Τουρκία έχει κατασχέσει 150 αναπνευστήρες, αξίας τριών εκατομμυρίων ευρώ».



    ΣΧΟΛΙΑ