• Κοινωνία

    Η «μάχη» του Blue Star Delos με τα κύματα για να δέσει στο λιμάνι της Νάξου (video)

    • NewsRoom


    Τους επιδέξιους χειρισμούς του καπετάνιου του Blue Star Delos απαίτησαν οι θυελλώδεις άνεμοι που επικράτησαν τη Δευτέρα στα νησιά του Αιγαίου, την Νάξο και τη Σαντορίνη, ώστε το καράβι να μπορέσει να δέσει στα λιμάνια.

    Το Blue Star Delos ξεκίνησε το δύσκολο ταξίδι στις 12:00 το μεσημέρι (υπό κανονικές συνθήκες το πλοίο αναχωρεί στις 7:30 το πρωί, ωστόσο νωρίτερα είχε επιβληθεί άρση απαγορευτικού) από Πειραιά για Πάρο-Νάξο Σαντορίνη και επιστροφή.

    Ωστόσο, στο λιμάνι της Νάξου έφτασε στις 17:15, με τη φουρτούνα να είναι μεγάλη. Με δεξιοτεχνικές κινήσεις, ο καπετάνιος κατάφερε να προσεγγίσει το λιμάνι, για να αποβιβαστούν οι επιβάτες, ενώ στη συνέχεια το πλοίο αναχώρησε για Σαντορίνη.

    Δυστυχώς παρόμοιες ήταν οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν και στο Αθηνιό της Σαντορίνης, στο οποίο το πλοίο έφτασε λίγο μετά τις 19.30. Μετά από πολλές προσπάθειες, ο καπετάνιος κατάφερε να δέσει για λίγο, ώστε να προλάβουν να αποβιβαστούν οι επιβάτες και λίγες νταλίκες. Το Delos στη συνέχεια έλυσε κάβους και απομακρύνθηκε από την προβλήτα, παραμένοντας στον θαλάσσιο χώρο της καλντέρας, μέχρι να βελτιωθούν οι συνθήκες.



    ΣΧΟΛΙΑ