• Κοινωνία

    Η εξομολόγηση της Μαριάννας Βαρδινογιάννη στο Ίνσταγκραμ – Η φωτό με τον Βαρδή Βαρδινογιάννη

    • NewsRoom

    Βαρδής και Μαριάννα Βαρδινογιάννη


    Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη μέσω ίνσταγκραμ προέβη σε δημόσια δήλωση αγάπης προς τον σύζυγό της Βαρδή Βαρδινογιάννη, με τον οποίο κοντεύουν να κλείσουν εξήντα χρόνια μαζί, και ταυτόχρονα στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό.

    Γνωρίστηκαν όταν η Μαριάννα ήταν ακόμη στο Γυμνάσιο (νυν Λύκειο) στην Ερμιόνη και εκείνος ήταν Αξιωματικός του Ναυτικού.

    Το μακροσκελές σημείωμά της αναφέρεται στην περίοδο όπου ο Βαρδής βρισκόταν εξόριστος στην Αμοργό. Είχαν αποκτήσει ήδη τα τρία πρώτα τους παιδιά: τον Γιάννη (Τζίγκερ), την Χριστιάννα, τον Γιώργο. Ακολούθησαν αργότερα ο Νίκος και η Βαρδιάννα, η οποία κάτω από το σημείωμα της λατρεμένης της μαμάς σχολιάζει: «πολύ συγκινητικό μαμάκα…». Ανέκαθεν μία εξαιρετικά ενωμένη οικογένεια με πρωτεργάτρια την ίδια τη Μαριάννα.

    Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη έχει εξελιχθεί σε influncer μέσω ίνσταγκραμ. Ιδού το σημείωμά της, αυτούσιο:

    «Η χθεσινή ημέρα ήταν μία ημέρα μνήμης για όλους τους Έλληνες. Γιατί ο καθένας από εμάς έχει τα δικά του βιώματα από εκείνη την εποχή που άφησε τη σφραγίδα της, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο στη ζωή μας. Οι δικές μου μνήμες οδηγούν τη σκέψη μου στην Αμοργό, όπου νέα κοπέλα, αφήνοντας πίσω δυο μικρά παιδιά και ένα βρέφος στη μητέρα μου να τα φροντίζει, με την καρδιά γεμάτη αγωνία αλλά προπαντός γεμάτη αγάπη, πήγαινα να συναντήσω τον άνδρα μου που ήταν εξόριστος, ως αντιστασιακός Αξιωματικός του Ναυτικού.

    Εκεί ένιωσα και δεν θα το ξεχάσω ποτέ, πόση ζεστασιά και πόση καλοσύνη μπορεί να χωρέσει ένα τόσο δα καμαράκι.

    Ήταν η αλληλεγγύη των ντόπιων που μας κράτησε όρθιους και τους ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου για αυτή τους την αγάπη και τη συμπαράσταση. Όλοι τότε μαζί και ο κίνδυνος απέναντί μας. Το τότε δεν συγκρίνεται με το τώρα. Γιατί ο εχθρός, ο κίνδυνος είναι διαφορετικός. Όμως και τότε, όπως πάντα στην ιστορία μας, έτσι και σήμερα, όλοι μαζί, σαν μια γροθιά, θα τα καταφέρουμε. Θα νικήσουμε. -Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη».

    Με τόνο λυρικό, προσφέρει το μήνυμα της εθνικής ομοψυχίας που τόσο χρειάζεται η χώρα ειδικά όταν εκφράζεται από ηγετικές προσωπικότητες παρόμοιας εμβέλειας.

    Βαρδής και Μαριάννα Βαρδινογιάννη



    ΣΧΟΛΙΑ