• Κοινωνία

    Η Ένωση Εισαγγελέων για τη δήλωση Στουρνάρα: Οι ανακριβείς χαρακτηρισμοί βλάπτουν τη δικαιοσύνη

    • Ρεγγίνα Σπυράτου


    Την έντονη αντίδραση της Ένωσης Εισαγγελέων προκάλεσε η χθεσινή δήλωση του Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος χαρακτήρισε «ήδη κατηγορουμένους» τους εισαγγελείς Διαφθοράς που ερευνούν την υπόθεση της Novartis.

    Για ανακριβείς χαρακτηρισμούς που βλάπτουν τη Δικαιοσύνη μιλά η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος.

    Ο κεντρικός τραπεζίτης σχολίασε με τη φράση «το έγγραφο των τριών ήδη κατηγορουμένων εισαγγελέων προκαλεί θυμηδία» την αποκάλυψη ότι η κα Τουλουπάκη και οι δύο επίκουροι της εισαγγελείς έχουν καταθέσει αναφορά (για την οποία ήδη διενεργείται εισαγγελική έρευνα), με την οποία καταγγέλλουν απόπειρα επηρεασμού τους από τον κ. Στουρνάρα, μέσω προστατευόμενου μάρτυρα.

    Η ανακοίνωση στήριξης των τριών εισαγγελέων από την Ένωση τους έχει ως εξής:

    «Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος εναντιώνεται στα δημοσιεύματα που χαρακτηρίζουν εισαγγελικούς λειτουργούς ως «ήδη κατηγορουμένους» για πράξεις ή παραλείψεις κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και τονίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι την ιδιότητα του κατηγορουμένου αποκτά μόνο εκείνος κατά του οποίου ο εισαγγελέας άσκησε ρητά την ποινική δίωξη ή εκείνος στον οποίο αποδίδεται αξιόποινη πράξη κατά το στάδιο της ανάκρισης. Τέτοιου είδους ανακριβείς χαρακτηρισμοί δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις και βλάπτουν την απονομή της δικαιοσύνης».



    ΣΧΟΛΙΑ