ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τον κίνδυνο ατιμωρησίας εγκλημάτων διαφθοράς και διεθνούς διασυρμού της χώρας επισημαίνει η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, μετά τη διαπίστωση ότι στις προωθούμενες αλλαγές του νέου Ποινικού Κώδικα, η κακουργηματική απιστία διώκεται μόνο μετά από έγκληση του παθόντα.
Σε ανακοίνωσή της, η ΕΕΕ τονίζει: «Από το συνδυασμό των άρθρων 5 παρ.2 και 6 παρ.1 του νομοσχεδίου ‘Τροποποιήσεις Ποινικού Κώδικα – Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και συναφείς διατάξεις’, το οποίο ήδη από 14/10/2019 τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, προκύπτει ότι η αξιόποινη πράξη της κακουργηματικής απιστίας διώκεται πλέον κατ’ έγκληση και όχι αυτεπαγγέλτως.
» Η Ε.Ε.Ε. επισημαίνει τον κίνδυνο ατιμωρησίας, αλλά και διεθνούς έκθεσης της Χώρας, καθώς δεκάδες υποθέσεις που βρίσκονται στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης, της ανάκρισης αλλά και στην ακροαματική διαδικασία, κινδυνεύουν να ριφθούν στον κάλαθο των αχρήστων, ως ποινικά μη αξιόλογες και η Χώρα να εκτεθεί διεθνώς ως αναποτελεσματική στην δίωξη σοβαρότατων εγκλημάτων και ιδίως της διαφθοράς και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τι αλλάζει από το 2026 στις συντάξεις: Νέοι κανόνες για την προσωπική διαφορά
- Ολυμπιακός: Το ματς της χρονιάς – Yποδέχεται την Ρεάλ Μαδρίτης
- Metlen: Πόσα έβγαλαν τα funds από το short selling σε δύο μήνες
- Οι super 10, η λάμψη σε Metlen και ΑΕΜ, η μεγάλη μπάλα της Σεμίραμις Παληού, ποια μετοχή του Buffett κάνει ράλι, πού θα επενδύσει το αμερικάνικο DFC και η βραδιά για τον Βαρδή τον «αϊτό της Κρήτης»