• Κοινωνία

    Η Χαρά Σπηλιοπούλου ειδικός επιστήμονας-σύμβουλος της ανακρίτριας για τη δολοφονία της μικρής Τζωρτζίνας


    Η διευθύντρια του εργαστηρίου ιατροδικαστικής και τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χαρά Σπηλιοπούλου, θα συνδράμει την ανάκριση για τη δολοφονία της μικρής Τζωρτζίνας.

    Ορίστηκε ως ειδικός επιστήμονας-σύμβουλος της 18ης ανακρίτριας, Χριστίνας Σαλάππα, και από εδώ και πέρα θα συστήνει και θα επισημαίνει όποια ενέργεια κρίνει απαραίτητη για να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση με κατηγορούμενη για τη δολοφονία, τη μητέρα του παιδιού, Ρούλα Πισπιρίγκου.

    Το αίτημα για τον ορισμό είχε υποβάλει πριν από λίγες ημέρες η ίδια η ανακρίτρια λόγω της ιδιαιτερότητας και της σπουδαιότητας της υπόθεσης.

    Αμέσως η εποπτεύουσα των ανακρίσεων, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Μαρία Γκανέ, έκανε δεκτό το αίτημα και όρισε την Χαρά Σπηλιοπούλου, προκειμένου να υποστηρίξει και να υποβοηθήσει το έργο της ανακρίτριας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακρίτρια στο αίτημά της ανέφερε:

    «Λαμβανομένου υπόψη του τρόπου που φέρεται ότι τελέστηκε το έγκλημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, από δράστη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, και δη μέσω της χρήσης φαρμακευτικής δραστικής ουσίας που άφησε το αποτύπωμά της στο μεταθανάτιο αίμα της ανήλικης παθούσας όπως προκύπτει από τις εξειδικευμένες ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις, κατά τη γνώμη μας ο ειδικός επιστήμων επί θεμάτων ιατροδικαστικής αφού λάβει γνώση του ιατρικού φακέλου της παθούσας καθώς και των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων που έλαβαν χώρα μετά το θάνατό της, ενδεχομένως να μας επισημάνει ή να μας συστήσει περαιτέρω ενέργειες που πρέπει να πραγματοποιηθούν, τις οποίες μόνο αν μας τις καταστήσει γνωστές πρόσωπο με ειδικές γνώσεις επί της ιατροδικαστικής επιστήμης εμείς θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στις ενδεδειγμένες ανακριτικές πράξεις για την περαιτέρω διαλεύκανση της αξιόποινης πράξης που διερευνούμε».

    Η πράξη διορισμού ειδικού επιστήμονα προβλέπεται στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, ωστόσο είναι λίγες οι φορές που υπογράφονται τέτοιες πράξεις.

    Διαβάστε επίσης:

    Άρειος Πάγος: Οριστική απόλυση για δυο δικαστές – Είχαν πάνω από 3.000 εκκρεμείς υποθέσεις

    Λιγνάδης: Μήνυσε και τον δεύτερο μηνυτή του για ψευδή κατάθεση



    ΣΧΟΛΙΑ