• Κοινωνία

    Στην τελική ευθεία η υπόθεση της Πάτρας μετά το πόρισμα των ιατροδικαστών για Μαλένα και Ίριδα – Κατέθεσε η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου

    • Λέλα Βόρρη


    Στην τελική ευθεία μπαίνει η υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα, μετά την παράδοση στις Αρχές του πορίσματος των ιατροδικαστών για τις συνθήκες θανάτου της Μαλένας και την Ίριδας.

    Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το ιατρικό πόρισμα αναφέρει πως και στις δύο περιπτώσεις τα αίτια δεν είναι παθολογικά αλλά πρόκειται για «ασφυκτικό θάνατο», άρα ξεκάθαρα για εγκληματική ενέργεια.

    Παράλληλα συνεχίζονται οι καταθέσεις των συγγενικών προσώπων του ζεύγους Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου προκειμένου να φωτιστούν όλες οι πλευρές της υπόθεσης, ενώ όπως όλα δείχνουν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

    Κατέθεσε η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα και η κατάθεση της μητέρας της Ρούλας Πισπιρίγκου Ελένης Λεγάτου, η οποία και διήρκεσε 4 ώρες.

    Αφού έφτασε στο αστυνομικό μέγαρο της Πάτρας με το αυτοκίνητο του συζύγου της όταν αντιλήφθηκε τους δημοσιογράφους που βρισκόταν εκεί έτρεξε να μπει από την πίσω πόρτα.

    Μετά την κατάθεση της, έφυγε με υπηρεσιακό όχημα από το αστυνομικό τμήμα της Δυτικής Αχαΐας και σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί την οδηγούν στο σπίτι της.

    Όσο βρισκόταν στο αστυνομικό τμήμα κατατέθηκε και το πόρισμα των ιατροδικαστών για την Μαλένα και την Ίριδα οπότε δεν αποκλείεται να απάντησε σε ερωτήσεις των αστυνομικών με βάση το ιατροδικαστικό πόρισμα.

    Τι κατέθεσε ο πατέρας του Μάνου Δασκαλάκη

    Ο πατέρας του Μάνου Δασκαλάκη κατέθεσε το Σάββατο στη ΓΑΔΑ, όπου ρωτήθηκε κατά κύριο λόγο για τις σχέσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου με τα παιδιά της.

    Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα», ο παππούς των κοριτσιών κατέθεσε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν μία αξιοπρεπής μητέρα, υπό την έννοια ότι φρόντιζε και πρόσεχε τα παιδιά της και ότι ούτε ο ίδιος ούτε κάποιος άλλος από το περιβάλλον του είχε αντιληφθεί κάτι περίεργο.

    Ακόμα ρωτήθηκε για τις σχέσεις που διατηρούσε αυτός και η σύζυγός του με τους γονείς της Ρούλας Πισπιρίγκου, και απάντησε ότι ήταν καλές αλλά τυπικές.

    Στην ερώτηση για το αν πιστεύει ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι αυτή που έδωσε τέλος στις ζωές των τριών κοριτσιών απάντησε «δεν ξέρω τι να σας πω ..αν έτσι λέει το ιατρικό πόρισμα έτσι θα είναι».

    Η κρίσιμη ερώτηση σε όλους τους μάρτυρες

    Όπως είπε η Ρούλα Κουσκουρή, εκτός από τις ερωτήσεις για την προσωπικότητα της Ρούλας Πισπιρίγκου και για τη σχέση της με τον Μάνο Δασκαλάκη, οι αστυνομικοί του ανθρωποκτονιών έκαναν μια κοινή ερώτηση σε όλους:

    Ποιος ή ποιοι βρίσκονταν στο σπίτι της οδού Μπιζανίου τη μέρα που πέθανε η Ίριδα.

    Μάλιστα σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές εάν προκύψει οποιοδήποτε στοιχείο από την ανακριτική διαδικασία, υπάρχει το ενδεχόμενο να κληθεί σε δεύτερη ανάκριση  ως  ύποπτη.

    Την ίδια στιγμή αναμένεται και η κατάθεση της αδερφής της Ρούλας Πισπιρίγκου, ενώ οι εισαγγελείς αναμένεται να αποφασίσουν για το πότε θα δώσει κατάθεση και η ίδια Ρούλα Πισπιρίγκου.

    Οι επόμενες κινήσεις μετά το πόρισμα Καρακούκη – Καλογριά

    Σύμφωνα με το πόρισμα των ιατροδικαστών για τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών της οικογένειας,  υπήρχε ανθρώπινος παράγοντας που επέφερε το μοιραίο. Το τμήμα Ανθρωποκτονιών πλέον καλείται να βρει ποιος είναι ο δολοφόνος.

    Σε πλήρη συνεννόηση με την εισαγγελία αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες ή μέρες να έχουμε εξελίξεις καθώς εάν συμβεί ό,τι και στην περίπτωηση της Τζωρτζίνας θα ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βάρος συγκεκριμένου ατόμου.

    Μάλιστα η Επιμελήτρια και Παθολογοανατόμος του «Λαϊκού Νοσοκομείου», Δ. Καραγιάννη μιλώντας στην εκπομπή «Tlive» σε Μαλένα & Ίριδα υπάρχει έντονη έλλειψη οξυγόνου που δε μπορεί να αμφισβητηθεί.

    Το πόρισμα

    Ο συνδυαστικός αποκλεισμός, παθολογικών αιτιών θανάτου, οδηγεί σύμφωνα και πάλι με τη μεθοδολογία εργασίας στον βίαιο μηχανισμό θανάτου.

    Με δεδομένο το μηχανισμό επίδρασης μηχανικού, ηλεκτρικού ή άλλου παράγοντα καθώς και δηλητηρίασης η διαγνωστική προσέγγιση κατευθύνεται στο στερητικό ασφυκτικό μηχανισμό θανάτου.

    Στη συγκεκριμένη περίπτωση τον ασφυκτικό μηχανισμό ως αιτία θανάτου επιβεβαιώνουν τα εξής νεκροψιακά/ παθολογοανατομικά/φωτογραφικά ευρήματα:

    εκδορές κατά το ριζορίνιο και εντύπωμα στη δεξιά παρεία κατά τον νεκροψιακό έλεγχο της Μαρίας Ελένης Δασκαλάκη και την επισκόπηση των φωτογραφιών.

    Κακώσεις εν ζωή γενόμενες στοματικού βλεννογόνου άνω χείλους στόματος κατά τον νεκροψιακό έλεγχο του αβάπτιστου θήλεος και την επισκόπηση των φωτογραφιών, σε συνδυασμό με το ανευρεθέν πανάκι που έφερε ικανή ποσότητα αίματος».

    Διαβάστε επίσης

    Υπόθεση Πάτρας: Ασφυκτικός ο θάνατος Μαλένας και Ίριδας – Παραδόθηκε το πόρισμα των ιατροδικαστών



    ΣΧΟΛΙΑ