• Κοινωνία

    Γιώργος Τράγκας: Ποια ακίνητα δεσμεύονται – Τα σπίτια στη Μύκονο και στον Παρνασσό

    • NewsRoom
    Γιώργος Τράγκας και Μαρία Καρρά

    Γιώργος Τράγκας και Μαρία Καρρά


    Δεσμεύονται συγκεκριμένα ακίνητα, μέρος της αμύθητης περιουσίας του δημοσιογράφου Γιώργου Τράγκα. Συγκεκριμένα, η δέσμευση, δηλαδή η απαγόρευση μεταβίβασης ή πώλησης αφορά στα παρακάτω ακίνητα:

    • του οικοπέδου των τριών στρεμμάτων με διώροφη κατοικία 219 τμ στον Παρνασσό, το οποίο ανήκε στον σύζυγο της,
    • ενός ακόμη παρόμοιου σε τ.μ, ακινήτου στην ίδια περιοχή,
    •  οικοπέδου ενός στρέμματος με κτίσμα τριών ορόφων, συνολικού εμβαδού 331, 68 τμ στο Δήμο Άγρας,
    • ενός μικρότερου οικοπέδου 655 τμ στην ίδια περιοχή,
    • ενός άλλου γεωτεμαχίου 7 στρεμμάτων στο Δήμο Βρυτών.

    Σύμφωνα με το protothema που δημοσιεύει το τελευταίο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, από την δέσμευση δεν εξαιρούνται ούτε οι μεζονέτες της Κηφισιάς επί της οδού Λευκάδος, ούτε η εξοχική κατοικία στη Μύκονο στη θέση Άγιος Λάζαρος που ανήκει στη Μαρία Καρρά.Επιπλέον, διατάσσεται η δέσμευση διαμερίσματος 100 τ.μ. που βρίσκεται σε πολυκατοικία στην Αθήνα, στη θέση Σερπετσέ, όπως και η δέσμευση ενός ελαιοκτήματος, άρτιου και οικοδομήσιμου, εκτάσεως περίπου 6 στρεμμάτων με οικεία συνολικής επιφάνειας 336 τ.μ. που βρίσκεται στη θέση Ράχες στην Κέρκυρα, τα οποία ανήκουν στην εταιρία Μάνοργκολντ Λίμιτεντ.

    Υπενθυμίζεται ότι η με το υπ αριθμό 3607/2023 βούλευμα που εκδόθηκε μια μέρα μετά, τα μέλη του Συμβουλίου ζητούν να εξαιρεθεί εν μέρει ένας συγκεκριμένος τραπεζικός λογαριασμός της Μαρίας Καρρά ώστε να είναι δυνατή η ανάληψη της μηνιαίας σύνταξης χηρείας που κατατίθεται από το ΕΔΟΕΑΠ και τον ΕΦΚΑ για τον θάνατο του Γιώργου Τράγκα.

    Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες Γιώργος Τράγκας και Μαρία Καρρά, φέρονται να μην δήλωσαν 2,7 εκατομμύρια ευρώ για τα φορολογικά έτη 2016 και 2017. Με τους ίδιους τότε να υποστηρίζουν ότι δεν έκαναν δηλώσεις γιατί ζούσαν στο εξωτερικό και τους ελεγκτές να διαπιστώνουν ότι βρίσκονταν στην Ελλάδα.

    Με τη συνδρομή 4 χωρών που έστειλαν στοιχεία στις ελληνικές Αρχές, διαπιστώθηκε ότι το 2016 ο Γιώργος Τράγκας βρισκόταν επί 184 μέρες στην Ελλάδα όταν βάσει νόμου βασική προϋπόθεση για να δηλώσει κάποιος κάτοικος εξωτερικού, είναι η διαμονή του, εκτός συνόρων για τουλάχιστον 183 ημέρες.

    Το 2017 ο Γιώργος Τράγκας φέρεται να μην προσκόμισε στις αρχές πιστοποιητικό φορολογικής κατοικίας από το Μονακό και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα στοιχεία που αποκλείουν και την ιδιότητα της Μαρίας Καρρά ως μόνιμης κατοίκου εξωτερικού τότε, αποκαλύφθηκαν αδήλωτα εισοδήματα ύψους 2,7 εκατ. ευρώ.

    Τα 2,7 εκατομμύρια ευρώ που όπως διαπιστώθηκε δεν είχαν δηλωθεί επιβαρύνουν πλέον τη «χρυσή» κληρονομιά που άφησε πίσω ο εκδότης. Με τις συγκρούσεις των δύο κληρονόμων, της Μαρίας Καρρά και του Γιάννη Τράγκα, να συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

    Η Μαρία Καρρά παραμένει στη Νίκαια της Γαλλίας και όπως φαίνεται ψάχνει αγοραστές για ορισμένα από τα υπερπολυτελή αυτοκίνητα που είχε αποκτήσει ο σύζυγός της και η ίδια δεν χρειάζεται. Φέρεται αποφασισμένη όμως να κρατήσει τα δύο αγαπημένα της. Μια Ferrari Portofino και μια Bentley, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις 400.000 ευρώ.

    Η Ferrari που οδηγεί των 4.000 κυβικών και των 600 ίππων, κάνει το 0-100 σε μόλις 3,5 δευτερόλεπτα και έχει κοστολογηθεί στα 220.000 ευρώ.

    Όπως αποκάλυψε το Live News ο Γιάννης Τράγκας κατέθεσε μήνυση σε βάρος της χήρας Μαρίας Καρρά, ενός Ελβετού δικηγόρου από τη Γενεύη και μιας συμβολαιογράφου στο Μονακό, για απιστία κακουργηματικού χαρακτήρα. Τους κατηγορεί ότι την ώρα που η περιουσία – μαμούθ του Γιώργου Τράγκα έχει δεσμευθεί, εκείνοι βάζουν χέρι στα χρήματα.

    Διαβάστε επίσης:

    Γιώργος Τράγκας: Χορός εκατομμυρίων και θρίλερ με την απίστευτη κληρονομιά του – Αδήλωτα 2,7 εκατ. ευρώ
    Γιώργος Τράγκας: Χαμός με την μυθική περιουσία – Η χήρα Μαρία Καρρά, η Bentley, η Rolls Royce, η πισίνα στο Σεν Τροπέ
    ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Δύο αποφάσεις για κληρονομιά Τράγκα: Ο Άρειος Πάγος διατήρησε δεσμευμένη την περιουσία του – Τι επέτρεψε στη χήρα του το Πρωτοδικείο 



    ΣΧΟΛΙΑ