• Κοινωνία

    Γιάννης Μπουτάρης: «Με κατηγορούν πως άλλαξα το όνομα της Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου, θέλουν να με γδάρουν»

    Γιάννης Μπουτάρης

    Γιάννης Μπουτάρης, δήμαρχος Θεσσαλονίκης


    Απειλές κατήγγειλε πως δέχεται ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, από ανθρώπους που τον κατηγορούν πως άλλαξε το όνομα της Λεωφόρου Μεγάλης Αλεξάνδρου σε 30ης Οκτωβρίου.

    Ο κ. Μπουτάρης έκανε την καταγγελία από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης. Όπως ανέφερε, κάποιοι κάθονται στο σημείο μεταξύ του Βασιλικού Θεάτρου και του Λευκού Πύργου και λένε σε διερχόμενους πολίτες ότι άλαλαξε το όνομα της Λεωφόρου.

    “Με κατηγορούν ότι είμαι προδότης και διαγράφω το Μέγα Αλέξανδρο και βάζω επετείους από τα Κομμούνια. Το καταγγέλλω δημόσια και όποιος έχει περισσότερες πληροφορίες να τις καταγγείλει. Ξέρω ότι θέλουν να με γδάρουν. Είναι ντροπή να γίνεται αυτό. Στρέφεται κατευθείαν στο πρόσωπο μου και είναι απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Δεν την πήρα αυθαίρετα αυτή την απόφαση”, τόνισε ο κ. Μπουτάρης.

    Σε Λεωφόρος 30ης Οκτωβρίου ονομάστηκε το 2016 ο ανώνυμος δρόμος που αποτελεί συνέχεια της Λεωφόρου Νίκης και ο οποίος μετατρέπεται στη συνέχεια σε Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου και η οποία περνά από τον Κήπο του Αλέξανδρου. Το όνομα παραπέμπει στην ημέρα απελευθέρωσης της πόλης από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.



    ΣΧΟΛΙΑ