• Κοινωνία

    Γ.Γ. Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων: Πολύ σοβαρές οι καταγγελίες της Ράικου-Πρέπει να ελεγχθούν

    • NewsRoom
    Ράικου

    Η αντιεισαγγελέας Εφετών κ. Ελένη Ράικου (δεξιά)


    «Οι καταγγελίες της Ελένης Ράικου είναι πολύ σοβαρές και πρέπει να ελεγχθούν» είπε σήμερα ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Νίκος Σαλάτας, ο οποίος έκανε λόγο για ολοφάνερη συναλλαγή ανάμεσα σε δικαστική και εκτελεστική εξουσία, αναφερόμενος στην Βασιλική Θάνου και τον μετέπειτα διορισμό της στο γραφείο του πρωθυπουργού.

    «Αυτό ενισχύεται από τα γεγονότα. Θυμόμαστε τι προσπάθησε η κυρία Θάνου να κάνει. Προσπάθησε να καταργήσει το Σύνταγμα για να παραμείνει στην θέση της. Την επόμενη ημέρα έγινε διευθύντρια του κυρίου Τσίπρα. Αυτό σημαίνει ότι ο πρωθυπουργός ενέκρινε την πορεία της κυρίας Θάνου, της έβαλε θετικό πρόσημο. Γίναμε θεατές μια δημόσιας, ολοφάνερης συναλλαγής ανάμεσα της δικαστικής και της εκτελεστικής εξουσίας. Όταν γίνεται δημόσια μια τέτοια συναλλαγή, φανταζόμαστε τι γίνεται πίσω από τις κλειστές πόρτες. Αυτό ενισχύει την άποψη μας… δεν ξέρουμε τι έχει γίνει, πρέπει να κληθεί η κυρία Ράικου, να απαντήσει», συμπλήρωσε ο κ. Σαλάτας μιλώντας το ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6».

    Υπενθυμίζεται εδώ ότι κύκλοι της κ. Ράικου είχαν μιλήσει για «Ρασπούτιν», εστιάζοντας «στις διαρκείς παρεμβάσεις που δέχθηκε κατά τη διάρκεια της δεύτερης θητείας της ως Εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς».

    Ο κ. Σαλάτας σχολίασε και τις δηλώσεις του Παύλου Πολάκη από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως το μόνο που μπορούν να προκαλέσουν είναι «θλίψη και θυμηδία». Παράλληλα ο κ. Σαλάτας ανέφερε ότι «η ανοχή του πρωθυπουργού, είναι αυτό που μας ανησυχεί και μας θλίβει περισσότερο».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αιχμές Καλογήρου κατά Ράικου: Όταν μιλήσει χωρίς προσωπείο και πει ακριβώς αυτό που θέλει, θα τοποθετηθούμε

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δ. Παπαγγελόπουλος για Ράικου: Όταν διευκρινιστεί ποιος είναι ο Ρασπούτιν, τότε θα δοθούν απαντήσεις

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ελένη Ράικου: Οι “πιέσεις” για την άσκηση διώξεων και τις απαλλαγές. Ο “Ρασπούτιν- νταβατζής” και το παρασκήνιο



    ΣΧΟΛΙΑ