• Κοινωνία

    ΓΕΣ: Συνάντηση με εκπροσώπους της ΕCOMIGROUP για πιθανή διεύρυνση προμήθειας Black Hawk

    • NewsRoom
    Black Hawk

    Black Hawk


    Συνάντηση με εκπροσώπους της εταιρείας ΕCOMIGROUP είχαν επιτελείς του ΓΕΣ.

    Συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τη διερεύνηση προμήθειας αριθμού ανακατασκευασμένων ελικοπτέρων Black Hawk UA-60Α+ καθώς και την εν γένει υποστήριξη των αεροπορικών μέσων σε ανταλλακτικά και επισκευές.

    Υπενθυμίζεται, πως τον περασμένο Δεκέμβριο το Υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών έδωσε  μέσω της αρμόδιας υπηρεσίας των ΗΠΑ (DSCA) το «πράσινο φως» για μια πιθανή στρατιωτική πώληση στην Ελλάδα  που περιλαμβάνει 35 ελικόπτερα UH-60M Black Hawk και σχετικό οπλισμό όπως M134 Minigun και ρουκέτες.

    Ο στόλος των μεταφορικών ελικοπτέρων της αεροπορίας στρατού αποτελείται προς το παρόν από κάποια πολύ μεγάλα Chinook, τα οποία μάλιστα στο παρελθόν αντιμετώπισαν προβλήματα συντήρησης. Το μεγαλύτερο πρόβλημα παρατηρείται στα μικρότερα μεγέθους ελικόπτερα μεταφοράς, καθώς σήμερα το ΓΕΣ βασίζεται κυρίως στον γερασμένο στόλο των Huey και των Agusta Bell B-212, καθώς η σύμβαση του 2003 για τα 20 μεταφορικά ελικόπτερα ΝΗ-90 αντιμετωπίζει ακόμα και σήμερα πολλά προβλήματα με τις διαθεσιμότητές τους, όπως συμβαίνει και με όλες τις υπόλοιπες χώρες που έχουν υπογράψει συμφωνίες με την κοινοπραξία παραγωγής τους.

    Υπό αυτό το βλέμμα, το τελευταίο διάστημα το ΓΕΣ διερευνά σοβαρά την πιθανότητα να προχωρήσει στα γνωστά αμερικανικά ελικόπτερα Black Hawk, τα οποία έχουν αποδείξει την αξιοπιστία τους σε διάφορα μέτωπα.

    Διαβάστε επίσης

    Τσακλόγλου: Επιθυμητή η προώθηση προγραμμάτων χρηματοοικονομικής παιδείας

    Βέμπερ: Η Ελλάδα πέτυχε ένα αληθινό οικονομικό θαύμα με τον Μητσοτάκη

    Ιδού η νέα BMW Σειρά 5 Touring!



    ΣΧΟΛΙΑ