• Κοινωνία

    Γερμανία: Η μητέρα που σκότωσε τα 3 παιδιά της χωρίς να το καταλάβει κανείς

    • NewsRoom


    Μία ανατριχιαστική υπόθεση είχε συγκλονίσει πριν μερικά χρόνια τη Γερμανία. Τρία αδελφάκια είχαν χάσει διαδοχικά τη ζωή τους κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

    Το 2009 η τοπική κοινωνία συνταράσσεται από τον θάνατο του μικρού Ντένις. Το μωρό πέθανε στον ύπνο του στις 6 το πρωί παρά τις προσπάθειες του πατέρα αλλά και των γιατρών που έφτασαν στο σπίτι.

    Ήταν το τρίτο μωρό της συγκεκριμένης οικογένειας που πέθανε από το 2004

    Όπως ήταν φυσικό το γεγονός αυτό ενεργοποίησε τις αρχές αφού τρεις θάνατοι βρεφών από τους ίδιους βιολογικούς γονείς ήταν κάτι εξαιρετικά σπάνιο. Στις πρώτες έρευνες των αρχών δεν εντοπίστηκαν σημάδια που να προδίδουν ανθρωποκτονία ενώ και οι γονείς έδειχναν ανάστατοι βοηθώντας τις Αρχές.

    Παράλληλα, ο ιατροδικαστής δε βρήκε κάποια ασθένεια που να σχετίζεται με τους θανάτους των τριών βρεφών. Την ίδια στιγμή οι γονείς είχαν παραδεχθεί ότι ήθελαν να κάνουν και άλλα παιδιά… Όλα τα μωρά πέθαναν πριν η μητέρα τους μείνει έγκυος στο επόμενο αδερφάκι τους.

    Αποκλείοντας κάθε ιατρική εξήγηση, οι Αρχές κατέφυγαν σε μία απλή στατιστική: τρεις ανεξήγητοι θάνατοι βρεφών στην ίδια οικογένεια ήταν αδύνατον να συμβούν. Δύο και πλέον χρόνια από τον θάνατο του μικρού Ντένις οι έρευνες ήταν στο απόλυτο κενό.

    Το στοιχείο που «πρόδωσε» τη μάνα-φονιά

    Μετά από δύο χρόνια άκαρπων ερευνών, ένας ντετέκτιβ αποφάσισε να τα παίξει όλα για όλα και να κατηγορήσει ευθέως την μητέρα. «Την κατηγόρησα και της είπα ότι πιστεύω ότι ο σύζυγος της και η ίδια εμπλέκονται στη δολοφονία των παιδιών» υποστήριξε ο Βουαρούντι.

    Δεν πίστευε στ’ αυτιά του όταν άκουσε την αποστομωτική της απάντηση. «Ο σύζυγος μου δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Ήμουν ολομόναχη» ήταν η απάντησή της. Η 32χρονη Νατάλια «σπάει» και περιγράφει λεπτομερώς και χωρίς ίχνος μεταμέλειας πως έπνιξε τα παιδιά της.

    «Έκλεισε το στόμα των παιδιών με το πανάκι για τα σάλια κρατώντας ταυτόχρονα τη μύτη τους περιμένοντας να πεθάνουν» ανέφερε ο Μίες. Τον Μάρτιο του 2012, οχτώ χρόνια μετά τον θάνατο του πρώτου παιδιού της, καταδικάζεται μόνο σε 13 χρόνια φυλάκισης και για τις τρεις δολοφονίες.

    «Θεωρήσαμε υπερβολική την επιείκεια που επέδειξε το δικαστήριο στη Νατάλια» συμπλήρωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας. Ζητούν έφεση και η δίκη ξαναρχίζει ένα χρόνο αργότερα με τους εφέτες να αποφασίζουν την ισόβια κάθειρξη μιας μάνας που σκότωσε τα τρία της παιδιά χωρίς να την καταλάβει κανείς. Της Νατάλια που θα μπορούσε να μην είχε καταδικαστεί ποτέ.

    Η 34χρονη μητέρα τελικά καταδικάστηκε σε ισόβια για «ευτελή ηθικά κίνητρα», κάτι που ήθελαν οι ερευνητές να γίνει στη δίκη.

    Διαβάστε επίσης

    Συναγερμός στην Ορεστιάδα: Εντοπίστηκε οπλοβομβίδα σε πολυκατοικία – Εκκενώνονται διαμερίσματα

     



    ΣΧΟΛΙΑ