• Κοινωνία

    Γεωργιάδης: Άνοιγμα γυμναστηρίων από τις 17 Μαΐου – Στην αρχή με εμβολιασμένους

    Α. Γεωργιάδης

    Άδωνις Γεωργιάδης


    Την επαναλειτουργία των γυμναστηρίων στις 17 Μαΐου προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Aδωνις Γεωργιάδης

    Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ το πρωί της Κυριακής, ο υπουργός ξεκαθάρισε πως, εάν όλα πάνε καλά, θα πάμε σε άνοιγμα των γυμναστηρίων από τις 17 του μηνός, ωστόσο σε πρώτη φάση διευκρίνισε πως θα αφορά μόνο όσους πολίτες έχουν εμβολιαστεί. Το ολικό άνοιγμά τους θα γίνει στις αρχές Ιουνίου, επεσήμανε και ξεκαθάρισε πως οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

    «Οι τελικές ανακοινώσεις θα γίνουν μέσα στη βδομάδα» είπε ειδικότερα και σημείωσε πως θα δοθεί χρονοδιάγραμμα ανοίγματος και για άλλες δραστηριότητες.

    Λίγο αργότερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργιάδη ανέφερε πως από τις 15 Μαΐου θα ξεκινήσει η άρση των SMS μετακίνησης, τουλάχιστον για το λιανεμπόριο. «Από τις 15 του μηνός λογικά το ωράριο στην εστίαση θα πάει 12 το βράδυ, και μετά μια – δύο εβδομάδες θα διευρυνθεί έτι περαιτέρω, ενώ τα click away – click inside τελειώνουν στις 14 του μηνός» διευκρίνισε.

    Mέσα στο μήνα Μάιο θα ανοίξουν και τα catering για δεξιώσεις,, ανέφερε. «Το ακριβές χρονοδιάγραμμα θα το ανακοινώσουμε μέσα σε αυτή την εβδομάδα με όρους και κανόνες» ξεκαθάρισε ο υπουργός.  Στις δεξιώσεις για γάμους σε κτήματα, θα είναι σε ροτόντες των 6 όπως και στην εστίαση, αλλά την πυκνότητα θα την αποφασίσουν μέσα στην εβδομάδα οι γιατροί, ανέφερε.

    Για τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, είπε ότι από τα μέσα Μαΐου, με το άνοιγμα του τουρισμού, αναμένεται να ξεκινά από τα μεσάνυχτα αντί για τις 11 μ.μ. Με το άνοιγμα του τουρισμού, αίρεται και η απαγόρευση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων.  «Θα έχουμε μεγάλο πακέτο για τον κλάδο του τουρισμού σε ό,τι αφορά τις ενισχύσεις» προανήγγειλε.

    Για τις λαϊκές αγορές έχουμε τα 5 μέτρα απόσταση (μεταξύ πάγκων) και το 50 – 50 (δηλαδή την παρουσία των παραγωγών με πάγκους εκ περιτροπής μέσα στη βδομάδα για μισές ημέρες) το θέμα θα συζητηθεί μέσα στην επιτροπή σχολίασε ο υπουργός Ανάπτυξης.

    «Δεν λέω ότι η πανδημία τελείωσε, η πανδημία είναι ακόμα εδώ και πρέπει να προσέχουμε, όσο γίνονται πάνω από 100.000 εμβολιασμοί κάθε μέρα, κάθε μέρα που περνάει έχουμε 100.000 συμπολίτες μας που αρχίζουν να αποκτούν ανοσία» προειδοποίησε ο υπουργός.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ