• Κοινωνία

    Γέμισαν μεθυσμένους τα νοσοκομεία της Πάτρας – 130 περιστατικά μέσα σε 2 ημέρες


    Ιδιαίτερα βαρύ αποδείχθηκε το Σαββατοκύριακο του Καρναβαλιού στην Πάτρα για τα πληρώματα των ασθενοφόρων της πόλης, καθώς δεκάδες ήταν τα περιστατικά μέθης που σημειώθηκαν μέσα σε δύο ημέρες.

    Σύμφωνα με το τοπικό site της Πάτρας, thebest.gr, τα συμβάντα τα οποία απαιτήθηκε να μεταφερθούν στα νοσοκομεία της πόλης άγγιξαν τα 130. Από αυτά τα 90 σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου, ενώ τα υπόλοιπα την Κυριακή.

    Σύμφωνα με την διευθύντρια του ΕΚΑΒ, Βασιλή Καφαντάρη, στην πλειοψηφία τους σχετίζονταν με την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Ωστόσο κάποια από αυτά προέκυψαν από μικροτραυματισμούς μετά από καυγάδες μεταξύ πολιτών.

    Στην πραγματικότητα πάντως τα περιστατικά μέθης ήταν πολύ περισσότερα, ωστόσο χάρη στη βοήθεια  από τους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, δεν χρειάστηκαν όλοι να μεταφερθούν στα νοσοκομεία της περιοχής.

    Το ΕΚΑΒ είχε δύο πλήρως εξοπλισμένα ασθενοφόρα στη διάθεση του κόσμου (με γιατρό κ.α.). Το ένα κινείτο περιφερειακά της πόλης και το άλλο είχε ως βάση του το κέντρο της Πάτρας. Επιπλέον υπήρχαν ακροβολισμένα άλλα 12 οχήματα που βρίσκονταν διαρκώς σε κίνηση και μετέφεραν κόσμο στα νοσοκομεία.

    Φέτος, σύμφωνα με την κυρία Καφαντάρη, η δουλειά του ΕΚΑΒ ήταν πιο εύκολη καθώς η Μικρή Περιμετρική που λειτούργησε για πρώτη φορά, επέτρεπε στα ασθενοφόρα να κινούνται πιο άνετα και να φθάνουν γρηγορότερα στον προορισμό τους.



    ΣΧΟΛΙΑ