• Κοινωνία

    Γαλλία: Τρεις νεκροί από θερμικό σοκ καθώς έμπαιναν στη θάλασσα για να δροσιστούν

    πνιγμος σωσιβιο


    Σε νέο κύμα καύσωνα μπαίνουν από σήμερα πολλές περιοχές της Ευρώπης, καθώς πρόκειται να αντιμετωπίσουν ακραία υψηλές θερμοκρασίες, που θα φτάσουν έως και τους 45 βαθμούς Κελσίου. Οι πρώτες τραγικές συνέπειες του καύσωνα σημειώθηκαν ήδη, αφού τρεις άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους από θερμικό σοκ.

    Τα περιστατικά θανάτων σημειώθηκαν στη Γαλλία, στην οποία τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν ήδη ξεκινήσει. Μάλιστα, οι τρεις άτυχοι άνθρωποι βρίσκονταν στην παραλία, με σκοπό να δροσιστούν από τις υψηλές θερμοκρασίες που «καίνε» τη χώρα.

    Η δραματική εξέλιξη ήρθε με τον ίδιο τρόπο και για τους τρεις, καθώς έχασαν τη ζωή τους από θερμικό σοκ, τη στιγμή που έμπαιναν στη θάλασσα.

    Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ, οι τρεις Γάλλοι που έπεσαν θύματα του νέου κύματος καύσωνα αποτελούνται δύο άνδρες, ηλικίας 70 και 75 ετών αντίστοιχα, καθώς και μια γυναίκα, ηλικίας 62 ετών. Οι τρεις άνθρωποι βρίσκονταν σε παραλία κοντά στο Μονπελιέ.

    Ο θάνατός τους προήλθε από την ξαφνική αλλαγή θερμοκρασίας, που υπέστη το σώμα τους, καθώς από έξω, που κάθονταν, επιχείρησαν να μπουν στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να πάθουν ανακοπή.

    Υπενθυμίζεται πως στη Γαλλία, οι αρχές έχουν κηρύξει σε 58 διαμερίσματα «πορτοκαλί συναγερμό», αφού το θερμόμετρο σκαρφάλωσε στους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ την Παρασκευή αναμένεται να αγγίζει τους 45 Βαθμούς Κελσίου.

    Συγκεκριμένα, στο Παρίσι, οι αρμόδιοι έχουν ήδη αρχίσει να προετοιμάζονται, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το ισχυρό κύμα ζέστης. Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής, έχουν δημιουργηθεί δροσεροί χώροι σε δημόσια κτίρια, εγκαταστάθηκαν επιπλέον βρύσες, ενώ άνοιξαν ακόμα και οι πισίνες όπου οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν μπάνιο έως και το βράδυ.



    ΣΧΟΛΙΑ