• Κοινωνία

    Γαλλία: Οργή των αγροτών κατά της ΕΕ – Μπλόκα και πορεία προς το Παρίσι

    • NewsRoom


    Οι αγρότες στη Γαλλία απέκλεισαν λεωφόρους και πέταξαν κιβώτια με εισαγόμενα προϊόντα σήμερα, αξιώνοντας την ανάληψη επείγουσας δράσης για τις χαμηλές τιμές παραγωγού, τους κανονισμούς για την πράσινη μετάβαση και τις πολιτικές του ελεύθερου εμπορίου, καθώς οι κινητοποιήσεις, που ολοένα και διογκώνονται, μετατοπίζονται κοντύτερα στο Παρίσι.

    Οι αγρότες λένε πως οι διαμαρτυρίες, που διανύουν τώρα τη δεύτερη εβδομάδα τους αφότου ξεκίνησαν στα νοτιοδυτικά, θα συνεχιστούν για όσο διάστημα τα αιτήματά τους δεν ικανοποιούνται, θέτοντας την πρώτη μεγάλη πρόκληση για τον νέο πρωθυπουργό Γκαμπριέλ Ατάλ.

    Οι αγρότες οργάνωσαν 77 μπλόκα σχεδόν παντού στη Γαλλία, σύμφωνα με μια καταμέτρηση της ένωσης FNSEA. Στην περιοχή της Ιλ ντε Φρανς η FNSEA και οι Jeunes agriculteurs κάλεσαν τα μέλη τους να συγκεντρωθούν αύριο «στους μεγάλους οδικούς άξονες περιμετρικά της πρωτεύουσας».

    Έχουμε πάντα περισσότερους κανόνες για να ακολουθούμε, μας ζητούν πάντα όλο και περισσότερα και κερδίζουμε όλο και λιγότερα. Δεν μπορούμε να ζούμε από τη δουλειά μας πλέον», δήλωσε ο 61χρονος Ζαν Ζακ Πεσκερέλ από το συνδικάτο Calvados Coordination Rurale.

    Κιβώτια με ντομάτες, λάχανα και κουνουπίδια, που σύμφωνα με μια ομάδα αγροτών ήταν εισαγόμενα, διασκορπίστηκαν κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου Α7, που συνδέει τη Μασσαλία και τη Λιόν, τη δεύτερη και τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας αντίστοιχα. Στη νοτιοδυτική άκρη του Παρισιού, δεκάδες τρακτέρ πραγματοποίησαν πορεία τις πρωινές ώρες αιχμής.

    Διαβάστε επίσης:

    ΗΠΑ: Κάλπασε με ρυθμό 3,3% η ανάπτυξη και το δ’ τρίμηνο

    Τουρκία: Ισχυρός σεισμός 5,2 βαθμών στην ανατολική επαρχία Μαλάτια

    Γάζα: Το Ισραήλ βομβαρδίζει περιοχές γύρω από τα δύο μεγαλύτερα νοσοκομεία της Χαν Γιούνις



    ΣΧΟΛΙΑ