ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ένας άνδρας ηλικίας 41 ετών, γνωστός στις αρχές για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας, παραδόθηκε σήμερα στην αστυνομία και ομολόγησε ότι σκότωσε τις τρεις κόρες του, ηλικίας 4, 10 και 11 ετών, μέσα στο σπίτι τους στο Αλφορτβίλ, στα προάστια του Παρισιού.
Η εισαγγελία του Κρετέιγ επιβεβαίωσε τον θάνατο “τριών μικρών κοριτσιών, 4, 10 και 11 ετών”.
Ο πατέρας πήγε το απόγευμα σήμερα στο αστυνομικό τμήμα της Διέππης, στη Νορμανδία και δήλωσε ότι σκότωσε τα παιδιά του. Αστυνομικοί πήγαν τότε στο σπίτι του στο Αλφορτβίλ και βρήκαν νεκρά τα τρία κορίτσια. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, τα δύο παιδιά σκοτώθηκαν με μαχαίρι και τα πτώματά τους ήταν καλυμμένα με μια κουβέρτα. Το τρίτο παιδί βρισκόταν σε έναν καναπέ.
Ο κατ’ ομολογίαν δράστης είχε καταδικαστεί στο παρελθόν πολλές φορές για βιαιοπραγίες σε βάρος της συζύγου του και των παιδιών του.
Μια πηγή προσκείμενη στην έρευνα είπε ότι οι δύο γονείς είχαν εναλλασσόμενη επιμέλεια των παιδιών τους. Ο 41χρονος υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει πού βρίσκεται η μητέρα των παιδιών και η αστυνομία δεν είχε καταφέρει να την εντοπίσει μέχρι αργά απόψε.
Ο εισαγγελέας του Κρετέιγ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για την υπόθεση αύριο το μεσημέρι.
Οι αστυνομικές αρχές κατέγραψαν το 2021 64.300 θύματα (αύξηση 16% σε σύγκριση με το 2020) ενδοοικογενειακής, μη συζυγικής, βίας. Στο 80% των περιπτώσεων τα θύματα ήταν ανήλικα και περισσότερα από τα μισά (59%) ήταν γυναίκες. Πριν από περίπου έναν μήνα, στις 29 Οκτωβρίου, ένας χωροφύλακας σκότωσε τις τρεις κόρες του μέσα στο σπίτι τους στο Βεμάρ, κοντά στο Παρίσι, και στη συνέχεια έβαλε τέλος στη ζωή του.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
ΗΠΑ: Τρεις Παλαιστίνιοι φοιτητές πυροβολήθηκαν κοντά στο πανεπιστήμιο του Βερμόντ
Ναυάγιο Raptor: Υπήρχε εισροή νερών από το βράδυ του Σαββάτου δήλωσε ο ναυτικός που διασώθηκε
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- F1 – Mercedes: Ιδού τα μυστικά της νέας υβριδικής μηχανής
- Ο Ομιλος ΤΕΜΕΣ του Costa Navarino και του The Illisian μετασχηματίζεται στην ĒNSOFI
- Τραγωδία στη Χίο: Ιατροδικαστές και νεκροτόμοι μεταβαίνουν στο νησί – Σε εφαρμογή το πρωτόκολλο διαχείρισης κρίσης
- Κεραμέως: «Η Εθνική Κοινωνική Συμφωνία ανοίγει τον δρόμο για αυξήσεις μισθών και παροχών»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.