• Ναυτιλία

    Ναυάγιο Raptor: Υπήρχε εισροή νερών από το βράδυ του Σαββάτου δήλωσε ο ναυτικός που διασώθηκε

    • NewsRoom
    Ο Αιγύπτιος διασωθέντας ναυτικός του RAPTOR

    Ο Αιγύπτιος διασωθέντας ναυτικός του RAPTOR


    Εισροή υδάτων από το βράδυ του Σαββάτου φέρεται πως είχε το πλοίο RAPTOR, το οποίο βυθίστηκε το πρωί της Κυριακής ανοιχτά της Λέσβου, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Αιγύπτιος ναυτικός που διασώθηκε από το Λιμενικό.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν εγκατέλειψαν άμεσα το πλοίο καθώς τους δόθηκαν εντολής για άντληση των υδάτων.

    Ο ίδιος φέρεται να δήλωσε πως, την ώρα που το πλοίο άρχισε να βουλιάζει, είδε περίπου πέντε άτομα να βουτούν στη θάλασσα μαζί του. Μάλιστα, δεν είδε να φορούν σωσίβια.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αιγύπτιος φέρεται να εντοπίστηκε από τις λιμενικές Αρχές πάνω σε ένα βαρέλι. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Μυτιλήνης, με την κατάσταση του να μην εμπνέει ανησυχία.

    Το απόγευμα της Κυριακής εντοπίστηκε και περισυνελέγη η σορός ενός ακόμα άνδρα, η οποία αναμένεται να αναγνωριστεί από τον Αιγύπτιο διασωθέντα.

    Συνολικά στο πλοίο, το οποίο κινούταν από την Αίγυπτο προς την Κωνσταντινούπολη, επέβαιναν συνολικά 14 άτομα πλήρωμα (ενας Ινδός, έντεκα Αιγύπτιοι και δύο Σύροι).

    Ο πλοίαρχος του πλοίου δήλωσε το πρωί της Κυριακής μηχανική βλάβη και στη συνέχεια μικρή κλίση του πλοίου. Στη συνέχεια ενεργοποίησε το σήμα κινδύνου mayday, το οποίο εκπέμφθηκε σε παραπλέοντα σκάφη, ωστόσο μέσα σε λίγη ώρα το RAPTOR χάθηκε από τα ραντάρ.

    Διαβάστε επίσης

    Λέσβος: Εντοπίστηκε σορός ναυτικού από το ναυάγιο του Raptor – Αγωνία για τους υπόλοιπους ναυτικούς

    Βυθίστηκε φορτηγό πλοίο νοτιοδυτικά της Λέσβου – Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης



    ΣΧΟΛΙΑ