• Κοινωνία

    Τι περιείχε ο μαύρος φάκελος του Γιάννη Πανούση;

    • NewsRoom

    Γιάννης Πανούσης. Τεως υπουργός


    Ένα μαύρο φάκελο, ο οποίος περιείχε απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες και λίστα με ονόματα πολιτικών και μη προσώπων, που εμπλέκονται στις απειλές σε βάρος του, κατέθεσε σήμερα στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Γκουτζαμάνη, ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιάννης Πανούσης.

    Βγαίνοντας από το γραφείο της ο κ. Πανούσης δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Το σύνολο των στοιχείων το κατέθεσα στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Η άποψή μου είναι ότι προκύπτουν ποινικές ευθύνες, αυτό όμως θα το δει η Δικαιοσύνη. Το πολιτικό σύστημα δεν μπόρεσε να κάψει τα καρκινώματά του, έτσι είναι η ώρα της Δικαιοσύνης».

    Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναμένεται και εντός της ημέρας, να παρέμβει για την υπόθεση και να διατάξει έρευνα για την εντοπισμό και την αναζήτηση όσων εμπλέκονται σε όσα ο πρώην υπουργός καταγγέλλει.

    Ο ίδιος ο κ. Πανούσης με δήλωση του στους δημοσιογράφους, εξέφρασε την εκτίμηση ότι από τα στοιχεία που κατέθεσε προκύπτουν ποινικές ευθύνες και σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρθηκε σε πολιτικά και μη πολιτικά πρόσωπα.

    Πάντως το γεγονός ότι για την υπόθεση έχει ενημερωθεί με στοιχεία η ΕΥΠ και ο διοικητής της, δείχνουν ότι δεν πρόκειται για απλές καταγγελίες, αλλά για στοιχεία με ονόματα και αποδείξεις  που θα προκαλέσουν πολιτικό σεισμό.



    ΣΧΟΛΙΑ