• Κοινωνία

    Φραγκίσκος Σταφυλοπάτης: Ληστές διέρρηξαν την πολυτελή μονοκατοικία του εφοπλιστή στην Εκάλη

    • NewsRoom


    Ένοπλοι ληστές εισέβαλαν στη πολυτελή βίλα του γνωστού εφοπλιστή Φραγκίσκου Σταφυλοπάτη στην Εκάλη, όπου βρισκόταν μόνο η οικιακή βοηθός του,  το βράδυ της Τετάρτης.

    Η ληστεία σημειώθηκε λίγο μετά τις 20:30, ενώ όπως προκύπτει από το αστυνομικό ρεπορτάζ, δύο άγνωστοι κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο σπίτι και υπό την απειλή όπλων ακινητοποίησαν την οικιακή βοηθό, υπήκοο Φιλιππίνων. Η 40χρονη γυναίκα ειδοποίησε τηλεφωνικά τον κ. Σταφυλοπάτη, ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες αφαίρεσαν 2.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα μεγάλης αξίας.

    Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι ληστές παρακολουθούσαν για καιρό το σπίτι, ενώ δεν αποκλείεται να γνώριζαν για την απουσία του Σταφυλοπάτη, ξέροντας ότι θα αντιμετωπίσουν μόνο την οικιακή βοηθό. Οι δύο κακοποιοί κατάφεραν να παραβιάσουν αρχικά την εξωτερική πόρτα στον περίβολο της μονοκατοικίας, ενώ στη συνέχεια παραβίασαν και την κεντρική πόρτα για να μπουν στο σπίτι.

    Οι ληστές βρέθηκαν αντιμέτωποι με την άτυχη γυναίκα, την οποία απείλησαν με πιστόλι. Στην συνέχεια την ακινητοποίησαν και άρχισαν να ψάχνουν κάθε γωνιά του σπιτιού, φεύγοντας με κοσμήματα και μετρητά που βρήκαν στην πολυτελή μονοκατοικία. Όπως έγινε γνωστό οι ληστές εξαφανίστηκαν, με την ΕΛ.ΑΣ. να πραγματοποιεί αναζητήσεις, χωρίς να τους έχει εντοπίσει μέχρι στιγμής.

    Η οικιακή βοηθός αμέσως μετά κάλεσε την Άμεση Δράση και έδωσε κατάθεση στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κηφισιάς, που διενεργεί την προανάκριση. Η γυναίκα περιέγραψε τους δράστες, οι οποίοι όπως φαίνεται ήταν «επαγγελματίες», καθώς είχαν καλύψει τα πρόσωπα τους και δεν είχαν αφήσει κανένα ίχνος πίσω τους. Η Αστυνομία από την άλλη πλευρά «ποντάρει» στον εντοπισμό γενετικού υλικού, καθώς οι δράστες φέρονται να φορούσαν γάντια

    Αξίζει να σημειωθεί ότι, κλιμάκιο της σήμανσης έφτασε στο σημείο, ενώ οι αστυνομικοί εξετάζουν μεταξύ άλλων βίντεο από κάμερες ασφαλείας γειτονικών σπιτιών.

    σταφυλοπατης μαριος
    Ο εφοπλιστής Μάριος Σταφυλοπάτης (αριστερά) με τη σύζυγό του, Μαριάννα (δεξιά) και τον Γιώργο Ραφαήλ (μέση)

    O  κ. Φραγκίσκος Σταφυλοπάτης είναι γνωστός στους ναυτιλιακούς χώρους αλλά όχι στο ευρύ κοινό καθώς θεωρείται «low profile», πιο γνωστός είναι ο αδελφός του Μάριος Σταφυλοπάτης. Στην οικογένεια Σταφυλοπάτη ανήκει η ναυτιλιακή Byzantine Maritime με στόλο 11 φορτηγά πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου, τα οποία είναι όλα τύπου supramax. Τα έξι από αυτά η εταιρεία τα παρήγγειλε στα ιαπωνικά ναυπηγεία IHI το έτος 2006 για 30-31 εκατ. δολάρια το καθένα.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Σταφυλοπάτης εισήλθε στην αγορά των δεξαμενόπλοιων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LPG) το έτος 2013. Οι εταιρείες του, Western Shipping και Colonial Navigation, διαθέτουν 4 δεξαμενόπλοια LPG χωρητικότητας 38.000-cbm το καθένα, τα οποία κατασκευάστηκαν στα ναυπηγεία Hyundai Mipo Dockyard (HMD) το 2015 και το 2016.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι το όνομα του κ. Σταφυλοπάτη υπήρχε και στα Paradise Papers όπου εμφανίζεται ως κάτοχος της εταιρείας WINSTAR SHIPPING LIMITED.



    ΣΧΟΛΙΑ