• Κοινωνία

    “Φωτογραφικό” διαγωνισμό καταγγέλλουν οι φωτοτύπες της Ευελπίδων

    Δικαστήρια Ευελπίδων

    Δικαστήρια Ευελπίδων


    “Φωτογραφικό” διαγωνισμό για να εξυπηρετηθούν μεγάλες εταιρίες και αρωγούς θεσμικά πρόσωπα που δελεάστηκαν από τα οικονομικά συμφέροντα, καταγγέλλουν οι χειριστές των φωτοτυπικών μηχανημάτων στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων που, σε λίγο καιρό, κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς δουλειά.

    Οι 20 φωτοτύπες στην Εισαγγελία και το Πρωτοδικείο της Αθήνας, που οι μεγαλύτερης ηλικίας εργάζονται στα δικαστήρια τα τελευταία 20 χρόνια και οι νεώτεροι τουλάχιστον μια 10ετία, καταγγέλλουν την αναίτια εκδίωξη τους από τους χώρους του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας.

    Οι οικογένειες τους ζουν ώρες αγωνίας καθώς σε λίγες ημέρες είναι προγραμματισμένος να διενεργηθεί ο διαγωνισμός που προκηρύχθηκε από το Ταμείο Εθνικής Αμυνας (ΤΕΘΑ), ώστε να ανατεθεί η λειτουργία των φωτοτυπικών μηχανημάτων στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, σε ιδιώτες.

    Οι φωτοτύπες των δικαστηρίων υποστηρίζουν ότι δεν έχουν “στήσει” τη δουλειά τους παράνομα, καθώς όλες αυτές τις δεκαετίες λειτουργούν με άδειες που τους έχουν χορηγηθεί από το Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας και έχουν επικυρωθεί από τους διοικούντες την Εισαγγελία και το Πρωτοδικείο.

    Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους:

    “Εδώ και δύο χρόνια μεγάλες εταιρίες που διαθέτουν κεφάλαια και δυνατότητα παρεμβάσεων μέσω φωτογραφικών διαγωνισμών θέλουν να «πατήσουν» πόδι στο Πρωτοδικείο και στην Εισαγγελία Αθηνών, μέσω του ΤΕΘΑ. Στην προσπάθεια τους αυτή βρίσκουν αρωγούς δυστυχώς θεσμικά πρόσωπα που δεν έχουν αντιληφθεί προφανώς τα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ που πιέζουν να εκδιωχθούμε «νομιμοφανώς» από το Πρωτοδικείο και την Εισαγγελία.

    Έτσι προκηρύσσονται διαγωνισμοί με φωτογραφικές διατάξεις για την παροχή συγκεκριμένου και μόνο τύπου μηχανήματος (!!!), ενώ παράλληλα προβλέπονται εξωπραγματικά μισθώματα, με βάση αναξιόπιστες οικονομικές μελέτες, αφού βασίζονται σε υποθετικά οικονομικά δεδομένα τα οποία εάν ίσχυαν τώρα θα ήμασταν μεγιστάνες του πλούτου.”

    Οι χειριστές των φωτοτυπικών μηχανημάτων λένε ότι είναι πρόθυμοι να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, η “εξωπραγματική” ωστόσο τιμή μίσθωσης χώρων μόλις λίγων τετραγωνικών μέσα στα δικαστήρια, καθιστά απαγορευτική κάθε τέτοια σκέψη. Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους:

    “Απόδειξη της εξωπραγματικής τιμής εκκίνησης των μισθωμάτων, αποτελεί το γεγονός ότι σε διαγωνισμό του ΤΕΘΑ για την μίσθωση κυλικείου του υπογείου του κτηρίου 16 και του κυλικείου του ΤΕΘΑ, δηλαδή για αμιγώς εμπορικές επιχειρήσεις με πολλαπλάσια δυνατότητα κέρδους, έχει τεθεί ως τιμή εκκίνησης του μισθώματος το ποσό των 800€ και για τα δύο κυλικεία, ενώ για τα φωτοτυπικά μηχανήματα του κτηρίου 16, με προκαθορισμένη τιμή μονάδας 0,07 λεπτά, η τιμή εκκίνησης είναι στο ποσό των 3.000!

    Ο διαγωνισμός ήδη έχει “παγώσει” τρεις φορές μέχρι τώρα, καθώς οι φωτοτύπες είχαν κερδίσει προσωρινές δικαστικές αποφάσεις. Ωστόσο, η τελευταία τους προσφυγή απορρίφθηκε. Ετσι τώρα, περιμένουν την κρίση ενός νέου δικαστηρίου, που θα εκδικάσει την υπόθεση τους στις 21 Σεπτεμβρίου.

    Ως ένδειξη διαμαρτυρίας, οι φωτοτύπες έχουν ήδη αρχίσει να απέχουν από τα καθήκοντά τους, ζητώντας την κατανόηση των δικηγόρων, οι οποίοι πλέον δεν έχουν τη δυνατότητα να φωτοτυπήσουν αντίγραφα δικογραφιών και δικογράφων εντός των δικαστηρίων.

    Έτσι, ενόψει της έναρξης του νέου δικαστικού έτους, ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας προχώρησε στην ενοικίαση 5 φωτοτυπικών μηχανημάτων, τα οποία θα τοποθετηθούν στα κτίρια 2,5,7,9, και 12, και από την ερχόμενη Τρίτη, θα λειτουργούν με υπαλλήλους του συλλόγου, για την εξυπηρέτηση των δικηγόρων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΝΔ: Η Νοτοπούλου αποκάλυψε ότι συμμετείχε σε απάτη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκλεψαν τα δεδομένα τραπεζικών καρτών από 380.000 πελάτες της British Airways!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Επανεμφάνιση Σώρρα: Από τον Κορυδαλλό καλεί τους οπαδούς του να διαδηλώσουν κατά της κυβέρνησης



    ΣΧΟΛΙΑ