• Κοινωνία

    Αλεποχώρι: «Δεν θα ξαναπιάσω όπλο στα χέρια μου», είπε στην απολογία του ο 70χρονος


    «Δεν θα ξαναπάω στο Αλεποχώρι. Δεν θα ξαναπιάσω όπλο στα χέρια μου», υποστήριξε, μεταξύ άλλων, στη σημερινή απολογία του ο 70χρονος, που πυροβόλησε τα 2 ανήλικα αγόρια στο Αλεποχώρι.

    Ο κατηγορούμενος, πριν ακούσει την απόφαση ανακριτή – εισαγγελέα, οι οποίοι τον άφησαν ελεύθερο με περιοριστικούς όρους (ανάμεσα τους και η απαγόρευση προσέγγισης στο Αλεποχώρι όπου βρίσκεται το σπίτι του) έδωσε πολύωρη μάχη με την απολογία του για να γλιτώσει τη φυλακή.

    Δεν έστρεψε το όπλο του πάνω στα παιδιά, δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει, υποστήριξε.

    Σύμφωνα με πληροφορίες με το απολογητικό του υπόμνημα, περιέγραψε ως εξής τα δραματικά λεπτά που από τύχη δεν οδήγησαν στο θανάσιμο τραυματισμό των 2 ανηλίκων:

    «Την 26η/08/2022 και γύρω στις 2 τα ξημερώματα και ενώ ευρισκόμουν εντός της κατοικίας μου στο Αλεποχώρι Αττικής , άκουσα θόρυβο και φωνές.

    Αντιλήφθηκα ότι προέρχονται από την περιβάλλοντα χώρα της οικίας μου. Αφού πρώτα φώναξα προκειμένου να απωθήσω τους υποψήφιους δράστες , όντας τρομαγμένος αφού σε διάστημα 48 ωρών ευρισκόμουν πάλι υπό το ίδιο καθεστώς παραβίασης και διατάραξης του χώρου μου, και με τις φωνές να μη σταματάνε αλλά να είναι πιο έντονες όπως και τα βήματα που άκουγα, πήρα στα χέρια μου την κυνηγετική καραμπίνα που νόμιμα κατέχω. Τότε, άνοιξα την πόρτα της οικίας μου και αντίκρισα δύο άτομα να ευρίσκονται στο προάυλιο χώρο .

    Η οικία που διαμένω ευρίσκεται εντός μεγάλου «τριγωνικού» σχηματικά οικοπέδου, έμπροσθεν της οποίας υπάρχει δεύτερο κτίσμα πέτρινης κατασκευής, το οποίο μόνος μου προσπαθούσα να αποπερατώσω. Αμφότερα τα κτίσματα περιβάλλονται από μάνδρα επίσης πέτρινη. Πέριξ και εσωτερικά της μάντρας ευρίσκονται δέντρα και φυλλωσιές.

    Όταν λοιπόν αντίκρισα τα δύο αυτά άτομα , τα οποία μόνο ως σκιές αντιλαμβανόμουν αφού ο φωτισμός είναι ανύπαρκτος και υπάρχει παρά μόνο έξωθεν του οικοπέδου , ήτοι έμπροσθεν της πρώτης κατοικίας και αποτελείται από τις δημόσιες κολώνες φωτισμού, οι οποίες φωτίζουν τον δρόμο , πυροβόλησα δύο φορές προς τις φυλλωσιές προκειμένου να τους εκφοβίσω αφού δεν έβλεπα εάν έφεραν όπλο ή το οιοδήποτε άλλο αντικέιμενο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί εις βάρος μου. Οι φυλλωσιές που όπως ανέφερα απείχαν δέκα(10) μέτρα από τις σκιές που αντιλαμβανόμουν στο χώρο, ενώ η δική μου απόσταση από τις σκιές ήταν περίπου στα τριάντα (30) μέτρα!»

    Ο 70χρονος υποστήριξε απολογούμενος ότι μετά τους πυροβολισμούς κατάλαβε ότι υπήρχαν άνθρωποι σε εκείνο το σημείο:

    «Όταν και πλέον πυροβόλησα , πετάχτηκαν από το φυτό κι άλλα άτομα , περίπου έξι (6) με οκτώ (8) , τα οποία εκ των υστέρων αντιλήφθηκα ότι είχαν κρυφτεί εκεί. Τόσο όμως η έλλειψη φωτισμού, το πυκνό σκοτάδι αφού επρόκειτο περί την ώρα 02:00 όσο και η μειωμένη όραση μου ένεκα της ηλικίας μου, δεν συνετέλεσαν ώστε να γίνουν άμεσα αντιληπτοί από εμένα και να μη πυροβολήσω εκεί. Αφού πετάχτηκαν , άκουσα φωνές , έντονο βηματισμό ωσάν τρέξιμο και κατάλαβα ότι εξήλθαν του χώρου σκαρφαλώνοντας την πέτρινη μάντρα .

    Εν συνεχεία , σε χρονικό διάστημα 45 λεπτών, κατέφθασαν στην οικία μου Αστυνομικοί , οι οποίοι αφού μου ζήτησαν τα στοιχεία μου και τους διηγήθηκα τι είχε συμβεί , τους οδήγησα εντός της οικίας μου όπου τους παρέδωσα την καραμπίνα που μόλις είχα χρησιμοποιήσει. Χρησιμοποιώντας τη νομίμως αποκτηθείσα καραμπίνα μου , αρχικά σκόπευα να προφυλάξω τον εαυτό μου από τους επίδοξους δράστες αφού νόμιζα ότι είχαν εισέλθει εντός του χώρου μου προκειμένου να με κλέψουν, να με ληστέψουν και εν γένει αγνοούσα τον λόγο ύπαρξης τους στο σημείο την ώρα αυτή! Επαναλαμβάνω σθεναρά ότι δεν είχα πρόθεση να φονεύσω τους παθόντες αλλά μόνο να τους εκφοβίσω , γι’ αυτό και δεν υπήρξε από μέρους μου ειδική σκόπευση . Άλλωστε , δεν είχα καθόλου καλή ορατότητα».

    Ο κατηγορούμενος δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του και μέσω του δικηγόρου του Γιάννη Γλύκα ζήτησε συγνώμη. Στο απολογητικό του υπόμνημα φέρεται να λέει:

    «Αμέσως μόλις με ενημέρωσαν ότι τα άτομα που έιχαν εισέλθει τραυματίστηκαν, , προσέτρεξα να βοηθήσω συνομιλώντας μάλιστα με τον παππού του ενός εκ των παθόντων».

    Φοβόταν για τη ζωή του , υποστήριξε:

    «Αδυνατούσα να διακρίνω εάν έφεραν το οιοδήποτε αντικείμενο ικανό να με βλάψει, αγνοώντας τις πραγματικές του προθέσεις. Όντας άτομο ηλικίας 70 ετών , διαμένοντας σε ερημική περιοχή μόνος , αντιμετωπίζοντας χρόνια προβλήματα υγείας, σε συνδυασμό με τις αλλεπάλληλες απόπειρες διάρρηξης του χώρου μου, ένιωσα φόβο για τη σωματική μου ακεραιότητα. Υπό το καθεστώς του φόβου και της απειλής που ένιωσα , ο μόνος τρόπος τη δεδομένη χρονική στιγμή σε συνδυασμό με όσα ως άνω ανέφερα, προκειμένου να αμυνθώ και να προστατέψω τον εαυτό μου και την ιδιοκτησία ήταν με τη χρήση της καραμπίνας και μόνο για να εκφοβίσω προκειμένου να τους εκδιώξω».

    Διαβάστε επίσης:

    Αλεποχώρι: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 70χρονος που πυροβόλησε δύο παιδιά



    ΣΧΟΛΙΑ