• Κοινωνία

    Φωτιά στην Αττική: Ποινικές διώξεις για εμπρησμό σε Κρυονέρι και Πεδίο του Άρεως

    • NewsRoom
    ΚΡΥΟΝΕΡΙ

    Εθελοντές επιχειρούν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Κρυονέρι, την Παρασκευή 06 Αυγούστου 2021


    Ποινικές διώξεις ασκήθηκαν εις βάρος του 43χρονου άνδρα, ο οποίος συνελήφθη ως υπαίτιος εμπρησμού δασικής έκτασης στην περιοχή Μαντρί, στο Κρυονέρι Αττικής, αλλά και της γυναίκας που συνελήφθη για διπλό εμπρησμό στο Πεδίο του Άρεως.

    Ο 43χρονος άνδρας οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για το αδίκημα της πρόκλησης πυρκαγιάς σε δάσος από πρόθεση με εξάπλωση της φωτιάς σε μεγάλη έκταση, από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση, αδίκημα που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος.

    Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζει κατηγορίες και σε βαθμό πλημμελήματος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και κατοχή βεγγαλικών.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, οι εθελοντές, που εντόπισαν τον 43χρονο, τον θεώρησαν ύποπτο γιατί κατά την παραμονή του στο σημείο, εκδηλώθηκε νέα εστία πυρκαγιάς, περίπου 50 μέτρα από το σημείο που τον σταμάτησαν, η οποία δεν δικαιολογούνταν από τις επικρατούσες συνθήκες και συγκεκριμένα εκδηλώθηκε σε σημείο που δεν μπορούσε να πεταχτεί κάποια καύτρα, γιατί φυσούσε αντίθετα.

    Οι εθελοντές τον υπέδειξαν σε αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, που περιπολούσαν στην περιοχή, οι οποίοι τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στην Κρατική Ασφάλεια.

    Ο συλληφθείς ισχυρίστηκε ότι είχε μεταβεί στο σημείο για να βοηθήσει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

    Σε έρευνα, όμως, που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σπίρτα, αναπτήρες, προσανάμματα, κροτίδες, ένα «φιδάκι» για τα κουνούπια και τσόφλια από καρύδια, που σύμφωνα με την αστυνομία μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως προσανάμματα που δεν αφήνουν ίχνη.

    Επίσης, βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

    Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε από την Κρατική Ασφάλεια, προέκυψε ότι ο 43χρονος εμπλέκεται σε δύο ακόμα αναζωπυρώσεις στην περιοχή του Κρυονερίου. Η πρώτη περίπου μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα στις 4-8-20121 στο νεκροταφείο Κρυονερίου και μία σήμερα στις 00.15 στο ρέμα στην περιοχή Μαντρί.

    Εμπρησμός στο Πεδίο του Άρεως

    Στη εισαγγελία οδηγήθηκε και η γυναίκα που συνελήφθη χθες στο Πεδίο του Άρεως ως υπαίτια πρόκλησης πυρκαγιάς.

    Σε βάρος της ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για εμπρησμό από πρόθεση με κίνδυνο σε πράγματα και θα παραπεμφθεί σε δίκη.

    Διαβάστε επίσης:

    Φωτιά στην Αττική: Σε ύφεση το μέτωπο στη Μαλακάσα – Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις

    Καταγγελία Πατούλη για σχέδιο εμπρησμών – Βρέθηκαν γκαζάκια στο πάρκο Τρίτση

    Κρήτη: Ταυτοποιήθηκε ο σκελετός που βρέθηκε σε βαρέλι



    ΣΧΟΛΙΑ