• Κοινωνία

    Φωτιά στην Εύβοια: Βρήκαν στοιχεία εμπρησμού στην καμμένη γη

    • NewsRoom

    Τα ευρήματα που βρέθηκαν στην καμμένη γη της Εύβοιας και υποδηλώνουν εμπρησμό.


    Επιβεβαιώνεται απόλυτα και χωρίς καμία αμφιβολία πλέον το σενάριο του εμπρησμού, αναφορικά με την φωτιά στην Εύβοια, καθώς οι Αρχές που ερευνούν την υπόθεση εντόπισαν στην καμμένη γη ευρήματα εμπρηστικής επίθεσης.

    Τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», εντόπισαν στοιχεία, που αποδεικνύουν εμπρηστικές ενέργειες, σε τρία διαφορετικά σημεία, όπου προκλήθηκαν ισάριθμες εστίες φωτιάς. Τα ευρήματα αυτά εντοπίστηκαν κοντά στη Μονή Μακρυμάλλης, εκεί δηλαδή από όπου ξεκίνησε και η μεγάλη φωτιά στην Εύβοια την Τρίτη τα ξημερώματα και εκεί από όπου ξεκίνησε και η εκκένωση της περιοχής.

    Η ευρύτερη περιοχή, όπου εντοπίστηκαν τα ύποπτα ευρήματα, απέχει περίπου 1,5 χιλιόμετρο από το χωριό Μακρυμάλλη. Συγκεκριμένα, από τις πληροφορίες προκύπτει ότι και τα τρία κλιμάκια του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής εντόπισαν στοιχεία εμπρησμού, σε τρία διαφορετικά σημεία εκδήλωσης της πυρκαγιάς, σε μία απόσταση της τάξεως των 100 μέτρων, το ένα κοντά στον δρόμο και δύο ακόμη 20-30 μέτρα εσωτερικά σε δασώδη περιοχή.

    Από τη μεγάλη οικολογική καταστροφή που προκάλεσε η πυρκαγιά στην Εύβοια
    Πιο συγκεκριμένα, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής εντόπισαν ίχνη καύσης, στουπιά, πλαστικά μέρη μπιτονιών, ενδεχομένως με εύφλεκτο υγρό, συσσωρευμένη καύσιμη ύλη, όπως κλαδιά και ξύλα, αλλά και κάποια φιαλίδια υγραερίου. Μέχρι στιγμής, τα ευρήματα αυτά δεν έχει ταυτοποιηθεί ότι σχετίζονται με την φωτιά της Εύβοιας, ωστόσο αποτελούν ένα σημαντικό εύρημα για τις Αρχές, το οποίο και πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω.

    Υπενθυμίζεται ότι έως αυτή τη στιγμή, οι Αρχές έχουν προχωρήσει σε περισσότερες από 30 καταθέσεις κατοίκων της περιοχής, από τις οποίες έχει προκύψει η πληροφορία ότι υπάρχουν ύποπτες κινήσεις ενός ατόμου που κινούνταν με μοτοσικλέτα, ενώ ύποπτο είναι και ένα αυτοκίνητο, που κινούνταν στην περιοχή την ώρα περίπου που ξέσπασε η φωτιά. Μάλιστα, όσοι κατέθεσαν ότι είδαν την μοτοσικλέτα μικρού κυβισμού, υποστηρίζουν ότι δεν έφερε πινακίδα κυκλοφορίας.

    Μέχρι στιγμής, δεν έχει καταστεί εφικτό να ταυτοποιηθούν τα συγκεκριμένα οχήματα, με αποτέλεσμα η έρευνα να αποκτά κώλυμα σε αυτό το σημείο. Παράλληλα, γίνεται γνωστό ότι πραγματοποιείται ταυτόχρονα έρευνα για εντοπισμό καμερών ασφαλείας σπιτιών σε κοντινά σημεία, που πιθανόν να δώσουν σημαντικές πληροφορίες.

    Υπενθυμίζεται ότι αυτή την ώρα η φωτιά είναι οριοθετημένη, ωστόσο οι πυροσβεστικές αρχές επισημαίνουν ότι ο κίνδυνος δεν έχει απομακρυνθεί ακόμη.



    ΣΧΟΛΙΑ