• Κοινωνία

    Φωτιά σε κατοικημένη περιοχή στο Λαγονήσι – Εκκενώνονται σπίτια (video)

    • NewsRoom


    Φωτιά είναι σε εξέλιξη στο δήμο Σαρωνίδας στην Αττική και συγκεκριμένα κοντά στο Λαγονήσι στο ύψος του Grand Resort.

    Σύμφωνα με την Πυροσβεστική άμεσα κινητοποιήθηκαν 25 πυροσβέστες, 12 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) και 4 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονιστικό. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο κατάσβεσης.

    Μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, λίγο πριν τις 14:30 το μεσημέρι ξεκίνησε η εκκένωση σπιτιών.

    Φωτιά Στο Λαγονήσι. Πηγαίνει προς την μεριά του ξενοδοχείου

    Posted by Epaminondas Tzanetos on Friday, September 13, 2019

    Ο επικεφαλής της πυροσβεστικής δύναμης που επιχειρεί επί τόπου έχει ήδη εισηγηθεί την απομάκρυνση των κατοίκων από τα σπίτια που κινδυνεύουν, ενώ λόγω της πυρκαγιάς, κλειστή για την κυκλοφορία των οχημάτων είναι η λεωφόρος Αθηνών – Σουνίου από τη λεωφόρο Καλυβίων έως την οδό Κρέσνας, καθώς επίσης και η οδός Παπαφλέσσα από τη λεωφόρο Καλυβίων έως την οδό Παύλου Μελά.

    Λίγο μετά τις 2.30, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν. Συνολικά έχουν κινητοποιηθεί 42 πυροσβέστες,  19 οχήματα, το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων καθώς και τέσσερα ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα συντονιστικό.

    Ο Δήμος Σαρωνικού ζητά από τους πολίτες να εκκενώσουν την περιοχή απέναντι από το Grand Resort Lagonissi, στο 40 χλμ της παραλιακής λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου, λόγω φωτιάς.

    Posted by Δήμος Σαρωνικού on Friday, September 13, 2019



    ΣΧΟΛΙΑ