• Κοινωνία

    Φονική κακοκαιρία στη Βόρεια Ελλάδα: Έξι νεκροί και ένας αγνοούμενος

    • NewsRoom


    Τραγικός είναι ο απολογισμός της θεομηνίας που έπληξε την βόρεια Ελλάδα, καθώς έξι άτομα έχασαν τη ζωή τους στη Χαλκιδική την ώρα που αγνοείται η τύχη ενός ψαρά.

    Η αστυνομία έχει επιβεβαιώσει τον θάνατο των τριών ατόμων, ενώ άλλα δύο εντόπισε η Πυροσβεστική και απομένει η τυπική ταυτοποίησή τους και η επιβεβαίωση από τις αρχές. Οι επιβεβαιωμένοι νεκροί είναι μια γυναίκα από τη Ρουμανία και ο γιος της στα Νέα Πλάγια, δύο Ρώσοι στη Νέα Ποτίδαια, και δύο ακόμα τουρίστες από την  Τσεχία στη Σωζόπολη.

    Αναλυτικότερα, στη Νέα Πλαγιά η 54χρονη Ρουμάνα υπήκοος βρισκόταν σε ταβέρνα όπου έπεσε η στέγη τραυματίζοντας την θανάσιμα, ενώ τραυματίστηκαν κι άλλα άτομα. Μεταξύ των τραυματιών ήταν και ο 8χρονος γιος της γυναίκας. Το παιδί μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένο στο νοσοκομείο αλλά εξέπνευσε λίγο αργότερα.

    Στην Ποτίδαια ένας τουρίστας από τη Ρωσία και το δύο χρονών παιδί του καταπλακώθηκαν από δέντρο, στο ύψος του Potidaia Palace και έχασαν τη ζωή τους.

    Στη Σωζόπολη οι ισχυροί άνεμοι ανέτρεψαν τροχόσπιτο στο οποίο επέβαιναν ένα ζευγάρι ηλικιωμένων Τσέχων με τον 39χρονο γιο τους και τον 19χρονο εγγονό τους. Το ζευγάρι έχασε τη ζωή τους ενώ ο γιός τους τραυματίστηκε σοβαρά. Αντίθετα, ο 19χρονος δεν αντιμετωπίζει κάποιον κίνδυνο.

    Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες από το λιμενικό σώμα στη θαλάσσια περιοχή της Νέας Καλλικράτειας για τον εντοπισμό ενός 62χρονου αλιέα, που βγήκε το απόγευμα της Τετάρτης για ψάρεμα με το σκάφος του ενώ στην περιοχή επικρατούσαν κακές καιρικές συνθήκες.

    Συνολικά έχουν απεγκλωβιστεί 20 άτομα, ενώ δεκάδες άτομα έχουν τραυματιστεί σε διάφορα περιστατικά που σχετίζονται με την κακοκαιρία.

    Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Χαλκιδική

    Η Χαλκιδική κηρύχθηκε άμεσα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από την πρώτη στιγμή να θέτουν σε συναγερμό όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες τους.

    Ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους συναρμόδιους υπουργούς, οι οποίοι τον ενημερώνουν για την εξέλιξη των ακραίων καιρικών φαινομένων και τις προσπάθειες που καταβάλουν οι διασώστες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήδη έδωσε εντολή σε κυβερνητικό κλιμάκιο να μεταβεί το ταχύτερο στην περιοχή. Στο κλιμάκιο θα μετέχουν μεταξύ άλλων οι Τάκης Θεοδωρικάκος, Κώστας Αχ. Καραμανλής και Νίκος Χαρδαλιάς.

    Νωρίς το πρωί θα γίνει έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη για να γίνει μια πρώτη αποτίμηση της κατάστασης ενώ στην περιοχή ήδη μεταβαίνει και ο Μιχ. Χρυσοχοιδης.



    ΣΧΟΛΙΑ