ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Τολοφώνας της Φωκίδας κοντά στην Ερατεινή, στον Δήμο Δωρίδας.
Στην περιοχή βρίσκονται επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που ενισχύονται από οχήματα και πυροσβέστες από την Άμφισσα και την Ναύπακτο, ενώ κινητοποιήθηκαν και εναέριες δυνάμεις.
Υπενθυμίζεται ότι η περιοχή της Τολοφώνας είχε υποστεί καταστροφές και κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών του Αυγούστου του 2021.
Η άμεση αντίδραση των επίγειων και εναέριων δυνάμεων της πυροσβεστικής απέτρεψε την επέκταση της πυρκαγιάς.
«Η φωτιά ήταν σε ένα επικίνδυνο σημείο και απειλούσε κατοικημένη περιοχή» υπογραμμίζει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Διοικητής της Πυροσβεστικής στη Φωκίδα κ. Βαγγέλης Τσιορλίδας. Ωστόσο, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, «η γρήγορη αντίδραση από τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις και η άμεση παρουσία εναέριων μέσων με εύστοχες βολές, μας επέτρεψε πολύ γρήγορα να την περιορίσουμε και να μην επιτρέψουμε καμία επέκταση της».
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η Ανατολική Μεσόγειος στον ασταθή 21ο Αιώνα: Η Ελλάδα ως ήπια δύναμη σε καιρούς αβεβαιότητας
- Σούπερ μάρκετ: Σχεδόν στα ίσια η «μάχη» μεγάλων και μικρών καταστημάτων στο πεντάμηνο
- Γιάννης Κοτζιάς: Η δύναμη της ναυτιλιακής βιομηχανίας είναι οι άνθρωποι της
- Ελληνας εφοπλιστής (με Ferrari) εμπλέκεται στον σκιώδη στόλο μεταφοράς ιρανικού πετρελαίου – Τον ερευνούν οι ΗΠΑ
