• Κοινωνία

    Φοίβος Παπαδάκης: Κάναμε ότι μπορούσαμε με τον πατέρα μου να σώσουμε το σπίτι μας στην Πεντέλη

    Φοίβος και Γιώργος Παπαδάκης - Φοίβος Παπαδάκης: Κάναμε ότι μπορούσαμε με τον πατέρα μου να σώσουμε το σπίτι μας στην Πεντέλη

    Φοίβος και Γιώργος Παπαδάκης


    Μεταξύ των ανθρώπων των οποίων τα σπίτια απειλήθηκαν από την φωτιά στην Πεντέλη ήταν και αυτό του Γιώργου Παπαδάκη. Ο γιος του γνωστού δημοσιογράφου, Φοίβος περιέγραψε στην εκπομπή του OPEN που συμμετέχει τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλε ο ίδιος και ο πατέρας του προκειμένου να σωθεί το πατρικό του.

    Όπως ο ίδιος εξομολογήθηκε η φωτιά είχε φτάσει λίγα μέτρα έξω από το σπίτι τους και αμέσως μόλις ενημερώθηκε την κατάσταση έφυγε από τις εγκαταστάσεις του σταθμού προκειμένου να βρεθεί στο πλευρό των γονιών του και να βοηθήσει ώστε να μην κινδυνέψει τόσο ο πατέρας του, Γιώργος Παπαδάκης και η μητέρα του όσο και το σπίτι.

    «Δυστυχώς στο ίδιο έργο θεατές. Εγώ κι η οικογένειά μου ως κάτοικοι της Πεντέλης, οι άνθρωποι που πονάμε τον τόπο αυτόν, που έχουμε δει πολλές φορές την Πεντέλη να καίγεται. Εγώ ήμουν εκεί και προσπάθησα να σώσω το σπίτι των γονιών μου», ανέφερε αρχικά ο Φοίβος Παπαδάκης, υπογραμμίζοντας πως μένουν στην περιοχή από το 1998 και αυτή ήταν η τρίτη φορά που ήρθαν αντιμέτωποι με τις φλόγες.

    «Όλοι οι κάτοικοι ήμασταν μια γροθιά μαζί με τους πυροσβέστες και τους εθελοντές. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε αλλά δυστυχώς ο απολογισμός είναι τραγικός. Πολλοί άνθρωποι έχασαν τα σπίτια τους κι ένα πράσινο που πλέον δεν υπάρχει στην Πεντέλη και στην Αττική», πρόσθεσε.

    «Μόλις ξέσπασε η πυρκαγιά ήμουν εδώ στο γραφείο. Ενημερώθηκα για την φωτιά στην Πεντέλη κι αμέσως η σκέψη μου πήγε στους γονείς μου και στο πατρικό μου. Εκείνη την ώρα η φωτιά βρισκόταν μακριά από το σπίτι μας, προς Ντράφι και Παλλήνη. Η φωτιά έφτασε σε εμάς γύρω στις 2 τα ξημερώματα και πολύ σωστά μας απομάκρυναν οι αστυνομικοί γιατί η ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής προέχει. Μετά από λίγο επιστρέψαμε κι η φωτιά είχε φτάσει στα 5 μέτρα από το κηπάκι», περιέγραψε ο δημοσιογράφος.

    Όπως είπε, οι ριπές των ανέμων ήταν τόσο ισχυρές, που πετούσαν τις καύτρες παντού.

    «Κάναμε ό,τι μπορούσαμε με τον πατέρα μου. Εκείνη την ώρα βρίσκεσαι σε σοκ. Είναι εφιάλτης. Ποτίζαμε ολόκληρο το σπίτι. Εύχομαι να μην το ζήσει ξανά κανείς», κατέληξε.

    Την εμπειρία του από την φωτιά στην Πεντέλη μοιράστηκε και ο Γιώργος Παπαδάκης.

    Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε:

    «Θέλω να ξεκινήσω με τους πυροσβέστες και τους εθελοντές. Αυτοί οι άνθρωποι είναι ήρωες. Αυτοί οι άνθρωποι που δεν τους υπολογίζουμε και δεν τους σκεφτόμαστε, όχι μόνο εμείς, ούτε η κεντρική εξουσία. Που τους έχει με πάρα πολύ χαμηλούς μισθούς, που τους έχει χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό. Βλέπαμε τους Ρουμάνους που ήρθαν εδώ και τρελαθήκαμε με τον τρόπο που είναι οργανωμένοι», συμπλήρωσε.

    Διαβάστε επίσης:

    Αυτοψίες στην Πεντέλη: 39 σπίτια κρίθηκαν επικίνδυνα

    Πυρκαγιά στην Πεντέλη: Βίντεο – ντοκουμέντο για εμπρησμό

     



    ΣΧΟΛΙΑ