Κοινωνία

Φιλιππίνες: Σε καραντίνα η Μανίλα – Κλείνει σχολεία και κινηματογράφους η Ινδία

  • NewsRoom
κορονοϊός


Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε ανακοίνωσε σήμερα ότι η πρωτεύουσα Μανίλα μπαίνει σε καραντίνα. Στο εξής οι μεγάλες συγκεντρώσεις απαγορεύονται και τα σχολεία κλείνουν για έναν μήνα προκειμένου να καταπολεμηθεί η επιδημία του κορονοϊού.

Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, ο Ντουτέρτε διευκρίνισε ότι όλες οι μεταφορές προς και εκτός της πόλης αυτής θα διακοπούν και ότι οι ξένοι που προέρχονται από χώρα όπου η υπάρχει η ασθένεια δεν θα έχουν πλέον το δικαίωμα εισόδου στο έδαφος των Φιλιππίνων.

Στην Ινδία, οι αρχές αποφάσισαν σήμερα το κλείσιμο των σχολείων, όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και των κινηματογράφων στο Νέο Δελχί έως τις 31 Μαρτίου, σε μια προσπάθεια να επιβραδύνουν την τοπική εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού. Η τοπική κυβέρνηση, που είχε δώσει εντολή πριν από μια εβδομάδα να κλείσουν τα δημοτικά σχολεία έως το τέλος του μήνα, παρέτεινε σήμερα το μέτρο και τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και για τα πανεπιστήμια. Η πόλη των 20 εκατομμυρίων κατοίκων έχει επί του παρόντος έξι επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού.

Μόνο τα σχολεία όπου πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο εξετάσεις θα μπορούν να μείνουν ανοικτά, ανακοίνωσε στον λογαριασμό του στο Twitter, το κόμμα AAP που μετέχει στην κυβέρνηση στο Νέο Δελχί. Η Ινδία μετρά έως σήμερα 73 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού.ΣΧΟΛΙΑ