• Από αριστερά: Δήμητρα Καλαντώνη (Πρόεδρος του φορέα «Η Εξέλιξη Ζωής»), Τάσος Πανούσης (Διευθύνων Σύμβουλος doValue), Venus Matumba (ωφελούμενη του φορέα),

    Κοινωνία

    «Εξέλιξη Ζωής» για νέους με την αρωγή της doValue

    • NewsRoom

    Ανήλικοι της εφηβικής ή μετεφηβικής ηλικίας (12-18 ετών). Νεαροί ενήλικες. Όλοι τους παιδιά με όνειρα που διαβιούν ή έχουν μεγαλώσει σε οποιοδήποτε δομή κλειστής παιδικής προστασίας. Οι αυριανοί πολίτες της κοινωνίας. Αυτοί είναι οι ωφελούμενοι του έργου της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Εξέλιξη ζωής», που από το 2018 συμβάλλει στη φροντίδα και στην ολιστική υποστήριξή τους μέσω πληθώρας προγραμμάτων.

    «Η ζωή επιλέγει την αφετηρία, αλλά ΕΣΥ τον τερματισμό», αναφέρει η ωφελούμενη Venus Matumba.

    «Η Εξέλιξη Ζωής είναι ο μοναδικός φορέας όπου ασχολείται αποκλειστικά με την αυτονόμηση δηλαδή, με την ψυχική υγεία και την απο-ιδρυματοποίηση των νεαρών εφήβων και νέων, ξεκινώντας την υποστήριξη συνήθως μετά το 14ο έτος της ηλικίας τους. Ξεκινώντας το έργο μας, μαθαίνοντας μέσα από την καθημερινότητα των παιδιών και σε πρακτικό επίπεδο, αναπτυχθήκαμε χωρίς να σταματήσουμε την αναζήτηση μας σε όλα τα επίπεδα», εξηγεί η Πρόεδρος του φορέα, κα. Δήμητρα Καλαντώνη.

    Η «Εξέλιξη ζωής» μέσα από ένα δίκτυο συνεργασιών δεσμεύεται να δημιουργήσει ένα καλύτερο και πολλά υποσχόμενο μέλλον.

    Η doValue έρχεται να συνδράμει για δεύτερη συνεχή χρονιά στις δράσεις του φορέα μέσα από δύο πυλώνες, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης που στηρίζεται σε τρεις βασικούς άξονες: την κοινωνία, το περιβάλλον και την υγεία, επιδιώκοντας να δρα με υπευθυνότητα και συνέπεια απέναντι στους πολίτες.

    Τάσος Πανούσης (Διευθύνων Σύμβουλος doValue), Venus Matumba (ωφελούμενη του φορέα)

    Η doValue για 2η χρονιά αρωγός της «Εξέλιξης ζωής»

    Ο πρώτος πυλώνας αφορά την ενίσχυση ως προς την αυτονόμηση ενήλικων ωφελούμενων (18-25 ετών) και ειδικότερα την ανάληψη του ετήσιου κόστους δύο ωφελούμενων για θέματα που σχετίζονται με:
    • Φροντίδα για εύρεση στέγης, οικονομική ενίσχυση για μίσθωση ακινήτου.
    • Οικονομική στήριξη για πραγματοποίηση σπουδών.
    • Συνεδρίες συμβουλευτικής σταδιοδρομίας και ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης.
    • Υποστήριξη για σύνδεση με την αγορά εργασίας.
    • Παροχή καθοδήγησης σε θέματα καθημερινότητας.

    Ο δεύτερος πυλώνας στοχεύει στην ενδυνάμωση της επαγγελματικής ταυτότητας των ενήλικων ωφελούμενων. Η doValue δημιούργησε ευκαιρίες εργασίας για νέους ανθρώπους που αναζητούν την επόμενη μέρα τους στην κοινωνία και τον προσανατολισμό τους στην επαγγελματική αποκατάσταση. H δράση, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει:
    • Εξοικείωση με διαδικασία επιλογής υποψηφίων (interview, συγγραφή CV κλπ.).
    • Απασχόληση ορισμένου χρόνου.

    Κάθε παιδί μπορεί να αλλάξει τη ζωή του με τις δικές του δυνάμεις

    Κάθε παιδί μπορεί να αλλάξει τη ζωή του με τις δικές του δυνάμεις λαμβάνοντας την κατάλληλη υποστήριξη τόσο στον ψυχολογικό τομέα όσο και σε επίπεδο πόρων.

    Δώδεκα ωφελούμενοι βραβεύτηκαν στις αρχές Σεπτεμβρίου για την προσπάθεια και τις επιτυχίες τους κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2022 – 2023, σε μία ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Γουλανδρή, όπου τιμήθηκαν και οι δωρητές και υποστηρικτές του φορέα.

    Ο κ. Τάσος Πανούσης, Διευθύνων Σύμβουλος της doValue, ανέφερε: «Οφείλουμε να συμπορευθούμε και να δώσουμε στήριξη και εφόδια για την διαδρομή αλλά και τον τερματισμό και την εκπλήρωση των στόχων αυτών των παιδιών».

    Η doValue πιστή στους στόχους της επενδύει στην κοινωνία του αύριο με την υποστήριξη πρωτοβουλιών και δράσεων που δίνουν αξία σε σημαντικά κοινωνικά θέματα όπως η στήριξη ευπαθών ομάδων, η κοινωνικοποίηση νέων που αντιμετωπίζουν δύσκολες οικογενειακές συνθήκες, απόρων και άλλων ομάδων που χρήζουν υποστήριξης.