• Κοινωνία

    Εξαφάνιση Μαντλίν: Στα ίχνη του συνεργού του Γερμανού παιδόφιλου η αστυνομία – Ήταν υπάλληλος του ξενοδοχείου

    • NewsRoom
    Υπόθεση Μαντλίν ΜακΚαν: Καταδικασμένος παιδόφιλος σκότωσε την Μαντλίν


    Ένας υπάλληλος και μια ρεσεψιονίστ του ξενοδοχείου, όπου τον Μάιο του 2007 διέμενε η 3χρονη τότε Μαντλίν ΜακΚαν με την οικογένειά της στην τουριστική περιοχή Πράια Ντα Λουζ στην Πορτογαλία θεωρείται ότι ενημέρωσαν τον Γερμανό παιδόφιλο και βασικό ύποπτο για την εξαφάνισή της, Κρίστιαν Μπρούκνερ για τη βραδινή ρουτίνα της οικογένειας.

    Περίπου μία ώρα πριν την εξαφάνιση της Μαντλίν, ο 43χρονος Γερμανός έλαβε μια κλήση στο κινητό του, η οποία εικάζεται ότι είναι από τον υπάλληλο του ξενοδοχείου από τον οποίο έλαβε την πληροφορία ότι η οικογένεια συνηθίζει κάθε βράδυ να πηγαίνει στο συγκεκριμένο μπαρ, το οποίο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το δωμάτιο, όπου είχαν αφήσει τα μικρά παιδιά τους. Ακόμη γνώριζε ότι το δωμάτιο είναι εύκολο να το διαρρήξει κανείς.

    Σύμφωνα με την πορτογαλική εφημερίδα Correio de Manha, οι Αρχές γνωρίζουν την ταυτότητα του υπαλλήλου. Από την άλλη, η ρεσεψιονίστ είχε σημειώσει την κράτηση του ζευγαριού στο συγκεκριμένο εστιατόριο-μπαρ σε βιβλίο της ρεσεψιόν, ενώ εντύπωση κάνει το γεγονός ότι έγραψε ακόμη και τον λόγο για τον οποίο το επέλεξαν -για να βρίσκονται κοντά στα παιδιά και να τα ελέγχουν κάθε λίγο.

    Την λεπτομέρεια αυτή είχε κάνει γνωστή η μητέρα της Μαντλίν, Κέιτ ΜακΚαν σε βιβλίο που έγραψε για την εξαφάνιση της κόρης της.

    Πάντως οι γερμανικές Αρχές, που συνεργάζονται με τις πορτογαλικές για την υπόθεση, θεωρούν ότι η Μαντλίν ΜακΚαν είναι νεκρή. Ο εκπρόσωπος των γερμανικών Αρχών, Χανς Κρίστιαν Βόλτερς δήλωσε πως έχουν ενδείξεις ότι η μικρή είναι νεκρή, ωστόσο δεν έχουν βρει το άψυχο σώμα της, αλλά ούτε αδιάσειστες αποδείξεις για να προχωρήσουν σε δίκη και να καταδικαστεί ο 43χρονος παιδόφιλος.

    Ο Βόλτερς απηύθυνε έκκληση στους τουρίστες που επισκέφτηκαν την Πράια Ντα Λουζ από το 1995 έως το 2007, το διάστημα δηλαδή που ζούσε εκεί ο Γερμανός ύποπτος, προκειμένου να επικοινωνήσουν με την αστυνομία, σε περίπτωση που γνωρίζουν κάτι.

    Κρίστιαν Μπρούκνερ



    ΣΧΟΛΙΑ