• Κοινωνία

    Εξαδάκτυλος: Οι συνθήκες επιβάλλουν να μην αλλάξουν τα μέτρα για τον κορονοϊό

    Αθανάσιος Εξαδάκτυλος

    Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.


    Για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, αλλά και τα μέτρα ενόψει της Καθαράς Δευτέρας μίλησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιατρών, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

    Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον ΑΝΤ1, ο κ. Εξαδάκτυλος είπε: «Δεν κάνουμε παρέλαση. Δεν βοηθά αυτή συζήτηση, προκαλεί σύγχυση στον κόσμο και θα χάσουμε ό,τι έχουμε κάνει μέχρι τώρα», ενώ σχολιάζοντας τη δήλωση της κυρίας Κοτανίδου, είπε ότι «η Επιτροπή έχει χάσει το βηματισμό της».

    Σχετικά με τον χαρταετό, είπε πως «είναι θέμα» το οποίο ωστόσο, δεν έχει συζητηθεί ακόμα. «Όλοι ξέρουμε ότι στο χαρταετό κρατούν αποστάσεις, ότι δεν μεταδίδεται από την καλούμπα και ότι όλοι το χρειάζονται», παραδέχτηκε, επισημαίνοντας πως «αν όμως έχουμε συγκεντρώσεις ατόμων σε μεγάλες ομάδες, θα υπάρχει πρόβλημα».

    «Επιβάλουν οι συνθήκες να μην αλλάξουν τα μέτρα» ανέφερε για τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής, τονίζοντας ότι «οι μεταλλάξεις έχουν αλλάξει το τοπίο».

    «Εκτιμώ ότι τα μέτρα έχουν αποδώσει, απλώς δεν έχουν φέρει ακόμα το αποτέλεσμα», είπε για τα μέτρα που ισχύουν.

    Τέλος, για την αναστολή του εμβολιασμού από το εμβόλιο της AstraZeneca, στην οποία προχώρησαν κάποιες χώρες επεσήμανε πως σημασία δεν έχει «η ανάλυση του καθενός δεν αλλά η Επιτροπή» και εκτίμησε πως «ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή» εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως «ότι το τι κάνει άλλο κράτος δεν είναι απαραίτητα το καλό».

    Διαβάστε ακόμη:

    Καθαρά Δευτέρα: Ανοιχτά θα παραμείνουν τα πάρκα, πέταγμα χαρταετού με SMS

    Αισιόδοξος ο Εξαδάκτυλος για την πορεία της πανδημίας: «Οι κόποι μας δεν ήταν μάταιοι»

    Θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό; Οι ειδικοί απαντούν

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ